«Μισή» η Εθνική με τη Λετονία, θύμα του παραλογισμού του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2022

Ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της παρουσίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 θέλει να κάνει η Εθνική ομάδα μπάσκετ που σήμερα (11/11, 19:00) θα αντιμετωπίσει τη Λετονία στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Δημήτρη Ιτούδη που ούτε καν είχε παρουσία στην προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι αλλά μπροστά σε 5.000 κόσμου έχει τον πρώτο λόγο. Με νίκη σήμερα και τη Δευτέρα στο Μονς επί του Βελγίου η «επίσημη αγαπημένη» θα… τσεκάρει το εισιτήριο της για την τελική φάση που θα γίνει σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8 – 10/9/2023).

Η Εθνική πέραν βεβαίως των απουσιών των παικτών του ΝΒΑ (Αντετοκούνμπο, Ντόρσεϊ) θα κληθεί να δώσει αυτά τα παιχνίδια χωρίς να έχει διαθέσιμους και τους παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας, εξαιρουμένου του Μιχάλη Λούντζη που ενσωματώνεται σήμερα στην αποστολή αφού χθες είχε υποχρέωση με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Κάτι ανάλογο γίνεται και με τον Νικ Καλάθη αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη που είχαν χθες υποχρέωση με τη Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα. Είναι η προέκταση της θλιβερής πραγματικότητας του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τους αθλητές, τους προπονητές, τους συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες να βρίσκονται ανάμεσα στην κόντρα της FIBA και της Ευρωλίγκας, στο «σχίσμα» που κρατάει χρόνια.

Πέραν αυτών, απών θα είναι και ο Δημήτρης Αγραβάνης που υπέστη θλάση και έφυγε από το Ηράκλειο για να επιστρέψει στην Αθήνα, σε μία εξέλιξη που αδειάζει ακόμη περισσότερο το ελληνικό ρόστερ. Η Λετονία, που είναι πρωτοπόρος του ομίλου (5-1) με νίκη επί της Ελλάδας (4-2) εξασφαλίζει από σήμερα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Λούκα Μπάνκι, γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και από το πέρασμά του από Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο, διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με πιο γνωστά ονόματα τους Στρέλνιεκς, Τίμα και Κούρουκς. Στο πλευρό της Λετονίας θα είναι και περίπου 150 φίλοι της, που ακολούθησαν την αποστολή με το ίδιο τσάρτερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.