Μήπως πρέπει να μάθουν στο CAS τις δηλώσεις Αρκούδη;

Στέλιος Γρηγοριάδης04 Ιουνίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

«Εγώ θα ρίξω τον ΠΑΟΚ στη Β' Εθνική», είχε πει ο Ηλίας Αρκούδης, μπροστά σε 150 άτομα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκέντρωση που είχε γίνει στα ΤΕΦΑΑ Δάφνης, δήλωσε ο παραολυμπιονικής, νομικός και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Κατσαρός. Με άλλα λόγια, το είχε προαποφασίσει ο Αρκούδης. Και έσπευσε να το παινευτεί σε μια εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, στην οποία προσκλήθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα...

Θα μου πείτε τώρα, ποια είναι η είδηση; Φως φανάρι ήταν ότι η Ε.Ε.Α. είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να “αποκεφαλίσει” τον ΠΑΟΚ, γιατί αυτή ήταν η άνωθεν παραγγελιά από Μαρινάκη, Αυγενάκη και θέλω να πιστεύω όχι... πιο άνωθεν. Ναι, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Μόνο που κανείς δεν συγκινήθηκε για να απονείμει πραγματική δικαιοσύνη. Ούτε καν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Οι δικαστές δηλαδή της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, οι οποίοι, αντί να δικάσουν την υπόθεση επί της ουσίας, αποδέχτηκαν τη στημένη εισήγηση της Ε.Ε.Α. και έπεσαν ήσυχοι για ύπνο.

Αυτό που ξέρουμε, όμως, όλοι μας, έρχεται να επιβεβαιώσει (αλήθεια, γιατί τώρα, με τόση καθυστέρηση;) ένας νομικός, που υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής. Και αυτή τη δήλωσή του πρέπει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να πάνε να την τρίψουν στη μούρη των δήθεν δικαστών της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ, μήπως και καταλάβουν τι ακριβώς έκαναν κρίνοντας δεσμευτική τη στημένη εισήγηση του Αρκούδη, της Μαρούπα και του άλλου του τύπου, του διαπλεκόμενου με τον Ολυμπιακό. Μήπως και βρουν έστω και τώρα ένα δράμι τσίπας για να ντραπούν.

Αλλά αυτή η δήλωση, υπό τύπον μαρτυρίας, καλό θα ήταν να μπει και στον φάκελο των επιχειρημάτων που θα διατυπωθούν εκ μέρους του ΠΑΟΚ στο CAS για να αποδειχθεί ότι έγινε κακοδικία και ότι τα ελληνικά αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα υιοθέτησαν μια εισήγηση την οποία, πολύ πριν από την επίσημη έκδοσή της, διατυμπάνιζε δημοσίως ένα από τα μέλη της. Ποιος σοβαρός διαιτητής του CAS δεν θα το λάβει αυτό υπ' όψιν και ποιος δεν θα καταλάβει τι παίχτηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης);

Αν ζούσαμε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Αρκούδης και οι άλλοι δύο θα είχαν καθίσει προ πολλού στο σκαμνί για να λογοδοτήσουν. Ελπίζω ότι θα τους καταδιώξει ανελέητα ο ΠΑΟΚ όταν έρθει κάποια στιγμή που θα έχει πλέον το πάνω χέρι, απαλλαγμένος από τη γελοία κατηγορία της πολυιδιοκτησίας και την ποινή της αφαίρεσης των επτά βαθμών, που ο Αρκούδης ονειρευόταν να είναι υποβιβασμός, αλλά του χάλασε το όνειρο η τροπολογία του Μητσοτάκη. Όταν χαλάσει από το CAS και το όνειρο των επτά βαθμών, τότε θα πρέπει και αυτός και οι άλλοι της Ε.Ε.Α. να κυνηγηθούν νομικά μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι.

ΥΓ. “Οι Έλληνες διαιτητές θα έχουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ την ευκαιρία να διώξουν τους ξένους”, είπε ο Τάσος Κάκος. Εύκολο είναι; λέω εγώ. Γιατί δεν αρκεί να θέλεις. Πρέπει και να μπορείς. Ψεύτης να βγω, αλλά θα τα κάνουν πάλι μπάχαλο. Κι ας υπάρχει το VAR, ενισχυμένο, μάλιστα, με τη γραμμή του οφ σάιντ. Ούτε καν το VAR ξέρουν να χειρίζονται σωστά οι ανίκανοι και το έχουν αποδείξει πολλές φορές.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.