Μήπως οι «καθυστερήσεις» στέλνουν λάθος μηνύματα;

Δημήτρης Μπούζας11 Ιουνίου 2021

Είναι αλήθεια ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν χάρηκαν «τόσο» και «όσο» έπρεπε την κατάκτηση του κυπέλλου. Κάτι οι απρόβλεπτες και καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούσαν την αντικατάσταση του Γκαρσία και την επιστροφή του Λουτσέσκου και κάτι ο λίγος χρόνος που είχαν μπροστά τους όταν βρέθηκαν άμμεσα και φάτσα – κάρτα με τις προκλήσεις, τις προσδοκίες και τα προβλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, τους αποσυντόνισε και διατάραξε κατά κάποιον τρόπο την ισορροπία της ψυχολογίας τους. 

Η εξισορρόπηση των συναισθημάτων τους ωστόσο, δεν δυσκολεύτηκε να επιτευχθεί και να εμφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται μονοθεματικά στο «στοίχημα» της νέας μεγάλης προσπάθειας ανασυγκρότησης της ομάδας τους, όπως ακριβώς το παρουσίασαν – και το υποσχέθηκαν - από κοινού ο μεγαλομέτοχος και ο Ρουμάνος κόουτς. 

Στην κορυφή της πυραμίδας των εξαγγελθέντων όπως και του αντίστοιχου ενδιαφέροντος του συνόλου των φίλων του ΠΑΟΚ, βρίσκεται ασφαλώς η αναγκαιότητα της σημαντικής ενίσχυσης του ρόστερ. Αποδεδειγμένα τα κενά είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού και οι προϋποθέσεις εκθρόνησης του βασικού τους ανταγωνιστή (Ολυμπιακού) σαφέστατα σοβαρές. Θα μπορούσε κάλιστα να χαρακτηριστεί αυτή η αναγκαιότητα το μεγάλο ζητούμενο και η βασική προϋπόθεση. 

Ο κόσμος περίμενε – και περιμένει – εντυπωσιακές κινήσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κάτι που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής στον ορίζοντα, τη στιγμή που ο χρόνος περνάει και οι υποχρεώσεις της σωστής προετοιμασίας και των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων πλησιάζουν. 

Υπάρχει επιπρόσθετα και εκείνη η ξεκάθαρη δήλωση του Ρουμάνου, ο οποίος περιορίζει σημαντικά τον αριθμό (δύο έως τρεις) των νεοαποκτηθέντων, υποσχόμενος βέβαια αγωνιστικές «μεταμορφώσεις» παικτών που ήταν ένα βήμα εντός ή εκτός της εφεδρείας και της αποχώρησης. Αν προσθέσεις και τα ανοιχτά συμβόλαια που πρέπει να επεκταθούν, το μεταγραφικό σκηνικό παρουσιάζεται ρευστό. Μία πρώτη πρόχειρη εκτίμηση της κατάστασης μπορεί να μουδιάζει κάπως τον κόσμο. 

Η εικόνα της μεταγραφικής βραδυπορίας ασφαλώς και δεν ενθουσιάζει. Είναι όμως σωστή αυτή η αξιολόγηση; Μπορεί αυτή η καθυστέρηση να εκληφθεί σαν ένα ανησυχητικό μήνυμα; Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Κι αυτό γιατί άσχετα με τους αργούς ρυθμούς, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει στην όλη προσπάθεια ένα πλάνο, μια ποδοσφαιρική λογική και μια αντίστοιχη φιλοσοφία με υπογραφή του Ρουμάνου κόουτς, ο οποίος δείχνει να κρατά σταθερά την μπαγκέτα του συγχρονισμού. 

Ας μην βιαστούμε λοιπόν να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα. Λίγη υπομονή γιατί κάποιες... καθυστερήσεις μερικές φορές στέλνουν λαθέμενα μηνύματα. Αξίζει να τονιστεί ότι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους Έλληνες εκπροσώπους, ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερο χρόνο στην διάθεση του. Πιο συγκεκριμένα Ολυμπιακός αγωνίζεται στις 21 Ιουλίου, Άρης και ΑΕΚ μια ημέρα αργότερα, ενώ ο δικεφάλος δύο εβδομάδες αργότερα, δηλαδή στις 5 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.