Μήπως ο Αρης δεν έχει ρόστερ που να εγγυάται την επιτυχία;

Δημήτρης Κανελλάκης08 Οκτωβρίου 2021

Ποιος να το φανταζόταν ότι από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές του πρωταθλήματος τόσα πολλά ερωτηματικά θα συνόδευαν τον Άρη.

 Και λέω «ποιος να το φανταζόταν» δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η προηγούμενη σεζόν και η καταπληκτική πορεία του στο πρωτάθλημα, είχε ακολουθήσει ένα καλοκαίρι στην διάρκεια του οποίου ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, ο ενθουσιασμός ήταν στα ύψη και οι προσδοκίες πάρα πολύ μεγάλες.

Ωστόσο, αποδείχθηκε -για μια ακόμη φορά και αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα δεν αφορά αποκλειστικά τον Άρη- πως ούτε ο ενθουσιασμός παίζει μπάλα ούτε οι προσδοκίες εγγυώνται την επιτυχία, ούτε τα ρόστερ, καμιά φορά, είναι τόσο ικανά όσο αρχικά πιστεύουμε για να διεκδικήσουν υψηλούς στόχους.

Με αυτό το τελευταίο δεν υπονοώ κάτι για το ρόστερ του Άρη. Δεν θα βιαστώ να το κρίνω, παρότι υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις για ορισμένους παίκτες που δίνουν το δικαίωμα για να ανοίξει μια συζήτηση σχετικά με τον αν είναι υπερεκτιμημένοι -ως προς τον τρόπο που παρουσιάστηκε η απόκτησή τους- ή όχι.

Αυτή είναι μια κουβέντα που θα γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια αργότερα, όταν θα έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία στην διάθεσή μας.

Σε αυτή τη φάση το θέμα για τους «κίτρινους» είναι άλλο: τι ομάδα θέλει ο Μάντζιος, όπως έγραφε σε ένα ρεπορτάζ του χθες ο Μάνος Χατζάκης. Διότι είναι φανερό πως οι επιλογές του έως τώρα δεν τον δικαιώνουν.

Είναι φανερό ότι δεν έχει καταφέρει να «παντρέψει» τους παλιούς με τους νέους. Φανερό είναι, επίσης, ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν αυτό που πίστευε η ομάδα ότι θα πάρει από αυτούς όταν τους αποκτούσε, όπως ο Καμαρά που δεν είναι σέντερ φορ και δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κάποιος γι' αυτό, πλέον.

Ή ο Ιτούρμπε, που αν φανταζόταν ο Μάντζιος πως θα «σκύλιαζε» για να βοηθήσει και στην μεσοαμυντική λειτουργία, στην πίεση ψηλά, μάλλον έπεσε έξω.

Πρωτίστως, λοιπόν, πρέπει να απαντηθούν τέτοιου είδους ερωτήματα, που αφορούν στους ρόλους μέσα στην ομάδα, στην χημεία, στο ποιοι ταιριάζουν καλύτερα για να υπηρετήσουν αυτό που θέλει να παίξει ο Μάντζιος, γιατί, αν δεν βρει τις λύσεις σε αυτά τα θέματα ο προπονητής του Άρη, δεν πρόκειται και να ανακάμψει η ομάδα του, με κίνδυνο να τιναχτεί η σεζόν στον αέρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.