Μήπως ήρθε η ώρα οι... κουμπάροι να πληρώσουν για τις «αμαρτίες» τους;

Δημήτρης Μπούζας14 Νοεμβρίου 2020

Για κάποιες λεπτομέρειες, όπως φυσικά και για το φαιδρό και διάτρητο σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης με την οποία η διαβόητη επιτροπή (ΕΕΑ), την οποία στελέχωσε επιλεκτικά με απόλυτη ευθύνη ο Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε πράσινο φως στην αδειοδότηση τηςΞάνθης, πιστεύω λίγο πολύ να έχετε ενημερωθεί.

Η εν λόγω επιτροπή θεωρώντας ως αποκλειστικούς κατόχους του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τους κ.κ Πανόπουλο και Συγγελίδη τσαλάκωσε και ποδοπάτησε την προηγούμενη αντίστοιχη απόφαση της, με την οποία τα σαϊνια της, είχαν «ανακαλύψει» και επιβεβαιώσει (!) θέμα και πρόβλημα πολυιδιοκτησίας (σενάριο Ολυμπιακού). Μεταξύ των δύο αυτών αποφάσεων όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει όχι μια απλή αντίφαση αλλά ένα τεράστιο κενό και μια τερατώδης πρόκληση, οι ηθικές παράμετροι της οποίας αποτελούν μια θανάσιμη μέγγενη για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της. Με την πρώτη απόφαση της παρανόμως συσταθείσας αυτής επιτροπής, τα στελέχη της, υπό την προεδρία του κουμπάρου του κυρίου Υφυπουργού και με την καταλυτική σύμπραξη της χαριέστατης τουρίστριας κυρίας Μαρούπα, όπως επίσης και του... «απλησίαστου» και άτεγκτου κυρίου Αρκούδη, έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα δύο ομάδες. Προκάλεσαν τον υποβιβασμό της μιας εκ των δύο (Ξάνθη) και την αποσταθεροποίηση της άλλης (ΠΑΟΚ), η οποία είχε σαν συνέπεια να απομακρυνθεί άμεσα από την διεκδίκηση του τίτλου. Μεγάλες και ανεπανόρθωτες ζημιές. Ισχυρότατα πλήγματα και για τις δύο.

Οι Ακρίτες εγκατέλειψαν την κατηγορία αηδιασμένοι και εξοργισμένοι. Ο Χρήστος Πανόπουλος τους έφτυσε όλους κατάμουτρα και άφησε πίσω του με πόνο ψυχής μια ακριτική περιοχή, στην οποία επιχείρησε αλλά και έδωσε ζωή, εμπνεύσεις και όραμα για 30 ολόκληρα χρόνια. Και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε βέβαια το σκληρό χτύπημα χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, προσφεύγοντας όμως συγχρόνως και στο CAS. Εκεί που όμως δικαιώθηκε. Στην προκειμένη περίπτωση κι επειδή υπάρχει δεύτερο στάδιο εκδίκασης της δικαίωσης του προκύπτει η εξής απορία. Αν θέλετε και το μεγάλο ερωτηματικό: Για τι θα κληθούν να αποφασίσουν οι δικαστές της προσφάτως συσταθείσας Επιτροπής Εφέσεων τηςΕΠΟ; Για γέλια και για κλάματα η ιστορία.

Ξέχωρα από όλα αυτά εδώ προκύπτει κι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα κι αυτό αφορά τις ευθύνες του Λευτέρη Αυγενάκη που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και ανέλαβε την απόλυτη ευθύνη της στελέχωσης μιας επιτροπής, η οποία αποδείχθηκε όχι απλά αντιφατική, αλλά και επικίνδυνα προκλητική. Πολυιδιοκτησία τη μια φορά και ξεκάθαρη ιδιοκτησία την άλλη ή κάναμε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός και από εδώ και πέρα δεν μας νοιάζει ότι και να γίνει, ακόμη και να αυτοεξευτελιστούμε; Και ο Υφυπουργός τι έχει να μας πει επί του προκειμένου; Από ότι μέχρι στιγμής αντιλαμβανόμαστε το θέμα πέρασε στα πολύ χαμηλά, δεδομένης και της περιδίνησης της κοινής γνώμης στη μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας.

Κάνει το κορόιδο ο κύριος Αυγενάκης, περιοριζόμενος αποκλειστικά στη μονομαχία του με την Ελληνίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη. Συμπερασματικά αν κάτι απομένει είναι κάποιος ή κάποιοι θιγώμενοι ή μη και έχοντες ευθύνες που ξεπερνούν το επίπεδο της εξουσίας του κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη να ασχοληθούν με το νέο σκάνδαλο. Θα έλεγα πως ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία, την δύναμη αλλά και τα επιχειρήματα μετά και την τελευταία εκπληκτική αυτή απόφαση, να καθίσει στο σκαμνί και να διεκδικήσει υψηλές αποζημιώσεις από όσους συνωμότησαν σε βάρος του και έστησαν την πλεκτάνη της πολυιδιοκτησίας. Επιπρόσθετα να ζητήσει και την παραίτηση του Υφυπουργού.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.