Μήπως ήρθε η ώρα να σπάσει η κατάρα…59 ετών για την Τότεναμ;

Δημήτρης Καλαϊτζής01 Δεκεμβρίου 2020

Μεγάλες στιγμές ζει στην Αγγλία η Τότεναμ! Τα «σπιρούνια» μπορεί να ξεκίνησαν την χρονιά με εντός έδρας ήττα από την Έβερτον (0-1), όμως από τότε ακολούθησαν εννιά αήττητα παιχνίδια, που τη φέρνουν ισόβαθμη στην κορυφή της βαθμολογίας με την πρωταθλήτρια, Λίβερπουλ, την οποία αντιμετωπίζει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Σ΄ αυτά τα πρώτα παιχνίδια, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μόνο εύκολο πρόγραμμα δεν είχε αφού αντιμετώπισε Σαουθάμπτον (2-5) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-6), Μάντσεστερ Σίτι (2-0) και Τσέλσι (0-0) και κατάφερε να μαζέψει 10 πόντους. 


Τρυπάνε τα αντίπαλα δίχτυα Σον και Κέιν 

Σον και Κέιν έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σ΄ αυτή την ξέφρενη πορεία, αφού έχουν πετύχει τα 16 από τα 21 τέρματα του συλλόγου στο Πρωτάθλημα. Μάλιστα, έχουν και την καλύτερη άμυνα, έχοντας εννιά γκολ παθητικό. 

Δεν ξέρουμε αν θα αντέξει η Τότεναμ, όμως το σίγουρο είναι ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλος ένα όνειρο απατηλό 59χρόνων. Οι φίλοι της Τότεναμ έχουν να πανηγυρίσουν Πρωτάθλημα από το μακρινό 1961, ενώ τελευταίος εγχώριος τίτλος είναι το 2008, όταν είχε κατακτήσει το Λιγκ Καπ Αγγλίας. 

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έφτασε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό και μένει να δούμε αν ο Special One καταφέρει το ακατόρθωτο και να γράψει ιστορία με τα «σπιρούνια»!

Ο Μουρίνιο ήταν στα καλύτερα του σε Πόρτο, Τσέλσι και Ίντερ, όταν δούλευε με παίκτες που ήθελαν να αποδείξουν κάτι. Και φαίνεται το ίδιο να συμβαίνει και φέτος στην Τότεναμ, που θέλει να σπάσει όλα τα κοντέρ!

«Σίγουρα η επόμενη δουλειά μου θα είναι δύσκολη. Είμαι κακός στο να διαλέγω πρότζεκτ. Ή είμαι κακός να διαλέγω ή τα κακά πρότζεκτ επιλέγουν εμένα. Πάντα το ίδιο συμβαίνει», είχε δηλώσει ο Μουρίνιο την πρώτη μέρα της πρόσληψης του στην Τότεναμ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.