Μήπως δεν καταργήθηκε, τελικά, η ρύθμιση που απάλλασσε τις ελληνικές ΠΑΕ απ' τα χρέη;

Δημήτρης Κανελλάκης13 Μαΐου 2020

Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Αρη, μετά την απόφαση της ΦΙΦΑ και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο CAS, όπου κινδυνεύει, φυσικά, να μην γίνει δεκτή η προσφυγή του και να μπει σε μια περιπέτεια με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ομως, δεν είναι και τελειωμένος. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά ότι είναι ξεγραμμένος και δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Ναι, οι πιθανότητές του δεν είναι πολλές. Περιορισμένες είναι. Οχι, όμως, ανύπαρκτες...

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι τι έχει να πει ο Αρης στο CAS. Με ποια επιχειρήματα θα επιδιώξει να ανατρέψει τις αποφάσεις της ΦΙΦΑ; Πώς θα πείσει ότι κακώς τιμωρήθηκε, όταν είναι φως-φανάρι πως αρνήθηκε να εφαρμόσει αποφάσεις των οργάνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του ποδοσφαίρου;

Με ποιον τρόπο θα αποδείξει ότι η νέα ΠΑΕ δεν είναι συνέχεια της πτωχευμένης, όταν μιλάμε και στη μία και στην άλλη περίπτωση για την ίδια ομάδα, με την ίδια ιστορία, έτσι όπως αυτή ξεκίνησε να γράφεται στις 25 Μαρτίου του 1914 και έφτασε μέχρι σήμερα;

Παρακολουθώ την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς “κιτρίνων” τις τελευταίες ημέρες για να εξασφαλίσουν την στήριξη της κυβέρνησης, της ΠΚΜ, του δήμου Θεσσαλονίκης και αναρωτιέμαι τι ακριβώς μπορεί να τους προσφέρει ο Γεραπετρίτης, ή ο Τζιτζικώστας, ή ο Ζέρβας; Ειδικά ο υπουργός Επικρατείας, τι μπορεί να κάνει; Να ψηφίσει μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες ένα νόμο, να τον πάρουν μαζί τους στο φάκελο οι “κίτρινοι” και να πάνε στην Ελβετία για να ανατρέψουν τα πάντα; Οπως καταλαβαίνετε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Το κρίσιμο αυτή την στιγμή για τον Αρη, είναι η εκπροσώπησή του στο CAS. Εκεί όπου καλείται να παρουσιαστεί έχοντας βρει τα κατάλληλα επιχειρήματα για να ανατρέψει τις αποφάσεις της ΦΙΦΑ.

Συνεπώς, το μείζον δεν είναι να έχει δίπλα του τους πολιτικούς, οι οποίοι εκτός από ηθική συμπαράσταση πολύ δύσκολα μπορούν να του προσφέρουν κάτι άλλο.

Πανίσχυρη νομική ομάδα χρειάζεται ο Αρης, δικηγόρους οι οποίοι να παίζουν στα δάχτυλα το ελληνικό και το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό δίκαιο, αλλά και την νομολογία του CAS.

Κι έχει ενδιαφέρον, με την ευκαιρία της προσφυγής του στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, να μάθουμε γιατί η ρύθμιση που έλυνε -έναντι της ΦΙΦΑ- τα προβλήματα για τις ομάδες (ΑΕΚ και πολλές άλλες ΠΑΕ) που υποβιβάζονταν σε ερασιτεχνική κατηγορία για να απαλλαχθούν από τα χρέη και μετά ίδρυαν νέες εταιρείες με άλλον ΑΦΜ, δεν λειτούργησε για τον Αρη.

Διότι οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση παραμένει ενεργή, δεν καταργήθηκε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.