Το σχέδιο ήταν να απειληθεί πρώτα ο ΠΑΟΚ, για να πει «ευχαριστώ»

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Τρεις φορές αποκαλεί “Ρώσο” τον Ιβάν σε χθεσινή ανακοίνωσή της η “Θύρα 7” του Ολυμπιακού. Και απειλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση: “ Αν τολμήσετε να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά και εσείς και η κυβέρνησή σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα. 

Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στη χώρα, απαιτούμε δικαιοσύνη και ισονομία. Και δεν θα δεχτούμε τίποτε άλλο. Μετρήστε καλά τις επόμενες κινήσεις αλλιώς θα έχετε να κάνετε με ένα τσουνάμι που όμοιό του δεν θα έχετε ξαναδεί».

Επρεπε να έχουν ήδη παρέμβει επτά εισαγγελείς. Επρεπε ήδη να υπάρχει αντίδραση από τους απειλούμενους κυβερνώντες. Επρεπε ήδη να έχει μπει λουκέτο στον σύνδεσμο. Αλλά, προφανώς, δεν υπάρχει τέτοιου είδους ευαισθησία. Πάλι καλά που ο πρωθυπουργός αποφάσισε το αυτονόητο. Νέα νομοθετική διάταξη που δεν θα προβλέπει αποβολή από το Πρωτάθλημα για θέματα που περνούν από την Ε.Ε.Α.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι, βέβαια, όχι τι δεν θα προβλέπει αλλά τι θα προβλέπει αυτή η διάταξη. Αν τυχόν προβλέπει αφαίρεση βαθμών κι αν τυχόν δεν βρεθεί δικαιοδοτικό όργανο να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την εισήγηση της Ε.Ε.Α. η δουλειά του Ολυμπιακού θα έχει γίνει μια χαρά. Με αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ θα είναι αυτός πρωταθλητής. Λέγεται, μάλιστα, ότι μια εξ’ αρχής αυτό ήταν το σχέδιο. Να απειληθεί ο ΠΑΟΚ με υποβιβασμό, ώστε να είναι και ευχαριστημένος με μια αφαίρεση βαθμών…

Από πού κι ως πού, όμως, να προβλέπεται αφαίρεση βαθμών στη νομοθετική διάταξη; Σύμφωνα με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, ακόμη και να διαπιστωθεί πολυιδιοκτησία δεν είναι αδίκημα και δεν επιβάλλονται τέτοιου είδους ποινές. Αλλωστε, από τη στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό επιτροπεία, τι πιο απλό από το να απευθυνθούμε στους επίτροπους για να μας πουν τι ακριβώς προβλέπουν γι’ αυτές τις περιπτώσεις η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Αν και νομίζω ότι οι ίδιοι οι επίτροποι θα έπρεπε να έχουν παρέμβει προ πολλού για να διορθώσουν αυτή τη σαχλαμάρα που ίσχυε με τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς νόμους.

Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο είναι αν θα αποδειχθεί πολυιδιοκτησία. Τον λόγο έχουν τα αρμόδια αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα. Και ενώπιόν τους θα πρέπει να σταθούν, επιτέλους, στο ύψος τους οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι οποίοι έχουν τη δική τους τεράστια ευθύνη για την εισήγηση που εξέδωσαν οι διορισμένοι από τον Αυγενάκη στην Ε.Ε.Α.

ΥΓ. Γενναία η στάση του Θόδωρου Ζαγοράκη. Κι από τη διαγραφή του από την ευρωομάδα της Ν.Δ. κερδισμένος θα βγει...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.