Μήνυμα (ξανά) για Αυγενάκη κι ουχί μόνον…

Αρις Νικολάκης17 Δεκεμβρίου 2020

Για όσα εξελίσσονται εκτός αγωνιστικών χώρων ευθύνη φέρουν οι διοικήσεις των ΠΑΕ. Για όλα τα άλλα; Οι ομάδες τους. Κι εκτός αγωνιστικών χώρων δεν εξελίσσεται μόνον το θέμα της καταγγελίας για την καταγγελία περί απόπειρας δωροδοκίας. Εξελίσσεται και το θέμα της διαιτησίας. Εκτός αγωνιστικών χώρων εξελίσσεται η διαιτησία. Στους αγωνιστικούς χώρους απλά, βλέπουμε το αποτέλεσμα των εξελίξεων της!

Η διαχείριση τους σε ό, τι αφορά τον ΠΑΟΚ είναι ευθύνη της ΠΑΕ του.

Η θέση της για την καταγγελία είναι συντριπτική. «…Oι λάκκοι φιλοξενούν εκείνους που τους σκάβουν…»! Η ουσία, της ουσίας, ως ουσία της τελευταίας… ξιφούλκησης (επειδή περί τέτοιας πρόκειται) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί του συγκεκριμένου θέματος. Έχοντας μάλιστα, ζητήσει την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης κι έχοντας την ήδη προκαλέσει… Επιμένει και θα επιμένει με σφοδρότητα μέχρι τέλους.

Στέλνει πάντως, ένα ακόμη (το πολλοστό) μήνυμα… Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το (ξανα)στέλνει κι ουχί εμείς… Με αποδέκτη τον υφυπουργό Αθλητισμού της νυν Κυβέρνησης τον οποί επώνυμα (ξανα)αναφέρει! Πίσω βέβαια, από αυτό το σαφέστατο μήνυμα εύκολα δια φαίνεται κι ένα άλλο. Αυτό για την πολιτική της νυν Κυβέρνησης στον αθλητισμό. Θα είναι δε, μέγα λάθος της νυν Κυβέρνησης (όπως ήταν και της τέως (συγ)Κυβέρνησης η οποία στέρησε από τον ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα ολόκληρο ) εάν κι εφ’ όσον αγνοήσει και το βαθιάς και βαθύτερης ανάγνωσης μήνυμα. Εκφράζει έναν ολόκληρο κόσμο – βλέπετε – στον ελληνικό Βορρά.

Παρεμπιπτόντως, θυμόμαστε (ελπίζοντας να μας βοηθά η μνήμη μας) … Έτσι γενικά, μία αναφορά της Παλιάς Διαθήκης: «…Όστις σκάπτει λάκκον θέλει πέσει εις αυτόν και ο λίθος θέλει επιστρέψει εις τον κυλίοντα αυτόν»!

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την διαιτησία είναι εξ ίσου συντριπτική. Το επόμενο λεπτό του ντέρμπι στο Χαριλάου αποφάσισε κι ήρε την εμπιστοσύνη της στον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Αρκεί αυτή η θέση, για να αλλάξει η κατάσταση την οποία διαμορφώνει με τα καμώματα του; Δεν αρκεί λέμε εμείς. Σημασία έχει τι λέει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυρίως μάλιστα, τι πράττει επί του θέματος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μέγιστη όμως, σημασία έχουν όσα εξελίσσονται στους αγωνιστικούς χώρους. Κι εκεί η ευθύνη είναι του Πάμπλο Γκαρσία και των παικτών του. Για όλα τα άλλα θέματα είναι της διοίκησης του.

Προέχει λοιπόν, η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ένα ντέρμπι – σταυροδρόμι. Με νίκη ο ΠΑΟΚ προχωρά σε ορθό δρόμο. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα χάνεται σε λαθεμένους. Κι εάν πριν το ντέρμπι με τον Άρη στο Χαριλάου λέγαμε πως δεν υφίστανται μήτε καν απειροελάχιστα περιθώρια απώλειας βαθμών… Πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, λέμε πως δεν υφίσταται καν θέμα ακόμη κι υποθετικής συζήτησης περί απώλειας βαθμών.

ΚΙ είναι πολλά τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ. Με κυρίαρχο τα κομμάτια της ψυχής και του πνεύματος… Τα συντρίμμια από την πρωτοφανή σε βάρος του κατάσταση και στο ντέρμπι και μετά τη λήξη του. Και μη λησμονείτε και τα κομμάτια του γονάτου του Μουσά Ουαγκέ στην υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας του. Είναι κι αυτά κομμάτια της ψυχής των φίλων του «δικέφαλου» η οποία βαθιά πόνεσε για τον εκ Σενεγάλης ορμώμενο διεθνή…

Είναι πάντως, τρόπος σκέψης και πράξης του Πάμπλο Γκαρσία η οφειλόμενη αντίδραση. Δε μετρά στη ζωή πόσες φορές θα πέσεις ή θα σε ρίξουν… πισώπλατα. Στη ζωή μετρά πόσες θα ανασηκωθείς!

Εύλογα λοιπόν, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν προσδοκά απλά, μία αντίδραση. Απαιτεί από την ομάδα του μία αγωνιστική αντεπίθεση υψηλής έντασης με ανάταση ψυχής και πνεύματος της. Κι όλα αυτά δίχως να ασχολούνται πλέον, προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ με τα εξελισσόμενα εξωγωνιστικά θέματα. Οφείλουν δε, να γνωρίζουν Πάμπλο Γκαρσία και παίκτες πως κι αυτοί μπορούν, να βοηθήσουν σε αυτά. Οι αγωνιστικές επιτυχίες του ΠΑΟΚ είναι η κάλλιστη άμυνα τού στις εξαγωνιστικές επιθέσεις των αντιπάλων του…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.