Μήνυμα Μπεκατώρου για την αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Μαύρη μέρα»

Metrosport Team15 Ιουνίου 2022

Αθώος για το αδίκημα για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, και ένοχος μόνο για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κρίθηκε ο προπονητής ιστιοπλοΐας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Σοφία Μπεκατώρου, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας που έκανε την αρχή για το ελληνικό #metoo, ξέσπασε εκφράζοντας την απογοήτευση της.

Όπως ανέφερε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η απόφαση σηματοδοτεί μία μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία» ανέφερε στο βίντεο που ανέβασε η Σοφία Μπεκατώρου.

Ενώ στη λεζάντα της ανάρτησης της, η Ολυμπιονίκης απευθύνθηκε στην ίδια την Αμαλία και έγραψε χαρακτηριστικά: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.