Μήνυμα ενότητας του Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει»

Metrosport Team14 Μαρτίου 2022

Σε ιταλικά ΜΜΕ μίλησε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των Ρώσων.

Παράλληλα, ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου, τάχθηκε κατά των κυρώσεων σε ρωσικούς συλλόγους, τονίζοντας πως ο αθλητισμός υπάρχει για να ενώνει.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Έζησα τον πόλεμο του 2014, όταν έπρεπε να φύγουμε από το Ντόνετσκ και από τότε δεν έχουμε επιστρέψει, δύο χρόνια στο Κίεβο παίζουμε παντού αλλά ποτέ στην έδρα μας. Νόμιζα ότι τελείωσε, αλλά τώρα ήρθε αυτό. Μετά την εισβολή της Ρωσίας μείναμε στο Κίεβο για τρεις μέρες.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της UEFA και της Ομοσπονδίας της Μολδαβίας, όλοι οι ξένοι από διάφορες ομάδες της Ουκρανίας έφυγαν στη Ρουμανία και μετά στις χώρες τους.

Είμαι τώρα στο Βουκουρέστι, από όπου προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους", ανέφερε αρχικά ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου και στη συνέχεια διαφώνησε με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις ρωσικές ομάδες.

"Για μένα ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και να μην εμπλέκεται, είναι σαν τον πολιτισμό, κάτι που πρέπει να παραμείνει εκτός σύγκρουσης. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ουκρανοί και Ρώσοι ζούσαν μαζί σαν αδέρφια. Τώρα το πρόβλημα είναι πολιτικό, δεν ξέρω πώς θα τελειώσει γιατί οι Ουκρανοί είναι άνθρωποι περήφανοι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ και δεν θα υπάρχουν νικητές. Δεν έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.