Μήνου: «Πρέπει κάποιος παίκτης να μάχεται για να φτάσει μέχρι το εθνόσημο»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2021

Ο Αντώνης Μήνου μίλησε στο Metropolis 95.5 για την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας και το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο Φαντ Σιπ. 

 «Είμαι της άποψης ότι δεν αλλάζει μία ομάδα τόσο εύκολα προπονητές. Έχουμε κάνει σχετικά καλές εμφανίσεις με τον Φαντ Σιπ. Το υλικό που διαχειρίζεται, καθορίζει και τον ίδιο. Δεν έχει την πολυτέλεια των επιλογών για να τον κρίνουμε αυστηρά, βασίζεται ιδιαίτερα σε παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Γιατί στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι συνολικό, οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν στο ρόστερ τους Έλληνες παίκτες. Αυτό κάνει δύσκολη την δουλειά του προπονητή» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πλέον εύκολα, με μία δύο εμφανίσεις, μπορεί κάποιος να πάει στην εθνική ομάδα. Μετά την εποχή Σάντος ανοίγει εύκολα η πόρτα. Αυτό μπορεί να γίνεται επειδή δεν έχουμε πολλές επιλογές. Δεν είναι, όμως, σωστό αυτό γιατί και το παιδί θα «καεί» και δεν θα μπορεί να προσφέρει. Πρέπει να παραμείνει σταθερός κορμός και ανάλογα με τις ανάγκες που έχει αυτός ο κόσμος να μπορεί να προστίθεται κάποιος καινούργιος ποδοσφαιριστής. Πρέπει ο παίκτης να μάχεται για να φτάνει μέχρι το εθνόσημο. Ο Φαντ Σιπ τώρα προσπαθεί να βρει μία χημεία. Σήμερα είναι δύσκολο. Θα το πίστευα αν η Ισπανία ήταν αδιάφορη γιατί είναι λίγο υπεροπτική, αλλά θέλουν να πάρουν την 1η θέση».

Σημείωσε ότι: «Εμείς την μεγάλη πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 1994 την καναμε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οπότε αυτό με την έδρα είναι δικαιολογίες. Αρκεί να έχεις καλή ομάδα και να έχεις τον κόσμο κοντά σου. Ο Μασούρας έχει την αποδοχή του κόσμου, ενώ για τον Μάνταλο έχουν ακουστεί πολλά και είναι άδικο για το παιδί. Τον χρησιμοποιούσαν σε λάθος θέσεις. Τον έβαζαν δεξιά ή αριστερά και χαφ. Δεν αξίζει αυτής της συμπεριφοράς. Το πως επιλέγεται ο αρχηγός δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά κατά βάση τον επιλέγουν οι παίκτες του. Ο Μάνταλος θα μπορούσε να παίζει σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ πριν την Γ' Εθνική, αλλά αυτός έμεινε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.