Μήνου: «Ο Σάντος σέβεται και αποκτά δύναμη από τις προσωπικότητες της ομάδας»

Metrosport Team07 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αντώνης Μήνου, που γνωρίζει καλά τον Φερνάντο Σάντος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα χαρακτηριστικά του Πορτογάλου κόουτς. «Θα ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται, αλλά και τους ηγέτες των ομάδων. Για να αφήσει τον Ρονάλντο εκτός υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος είτε τραυματισμού, είτε θα ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Η μεγάλη επιτυχία του Σάντος είναι η καλή αξιολόγηση των ανθρώπων που έχει μαζί του. Δεν μου έκανε έκπληξη ότι άφησε εκτός τον Ρονάλντο. Απλώς, κάποιες φορές μερικά πράγματα δεν βγαίνουν προς τα έξω. Όταν κάνει τις επιλογές για την εθνική κοιτάει πώς θα πάρει τα περισσότερα από κάθε παίκτη για την ομάδα. Για να είναι στην αποστολή ο Ράμος σημαίνει ότι είναι ετοιμοπόλεμος.

Ο Σάντος είδε ότι ο Ρονάλντο δεν είναι αυτός που ήταν και ίσως πάνω σε αυτό το κομμάτι έκανε αυτή την αλλαγή. Εγώ νομίζω ότι ο Ρονάλντο θα ξεκινήσει στο επόμενο παιχνίδι. Κίνητρο στον Ρονάλντο, που τα έχει κατακτήσει όλα, πώς μπορείς να δώσεις; Το ότι ξέρει, πάντως, πότε πρέπει να μείνει έξω δείχνει και το μεγαλείο του ως αθλητής.»

Επεσήμανε ότι: «Ο Σάντος και στην θητεία του στην Ελλάδα αποκτούσε δύναμη από τους ανθρώπους που ήταν προσωπικότητες. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι σέβεται την προσπάθεια που έχει να κάνει ο ποδοσφαιριστής για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, αλλά και την σωστή διαχείριση και την αξιολόγηση του υλικού. Όταν ήμασταν στην Εθνική διαβάζαμε κάποιες φορές για παίκτες που ήταν εκτός και η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική από αυτά που είχαν γραφτεί.

Πολλά πράγματα δεν λειτουργούν με ισορροπία στην Ελλάδα. Βλέπουμε τις μεγάλες ομάδες, που πρέπει να ασχολούνται με το θέμα των υποδομών, να είναι γεμάτες με ξένους ποδοσφαιριστές.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.