«Μίνι» αλλά πολύτιμη προετοιμασία ενόψει του φινάλε

Γιώργος Ζαΐρης27 Μαρτίου 2022

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να δίνει αγώνα κάθε τρεις μέρες για κάθε διοργάνωση.

Αυτό από τη μια ήταν χρήσιμο καθώς κρατούσε σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές αλλά από την άλλη αφενός υπήρξε κόπωση και αφετέρου τα συνεχόμενα ματς δεν επέτρεπαν στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας να κάνει στοχευμένες προπονήσεις.

 Από την περασμένη Πέμπτη όταν και η ομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις μετά το άκρως πολύτιμο τετραήμερο ρεπό οι προπονήσεις δεν γίνονται κάτω από το άγχος ή την πίεση των συνεχόμενων αγώνων. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο καθώς μέσα από το πρόγραμμα (και ανεξάρτητα των πολλών απουσιών) ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του έχει τον χρόνο να περάσει τα «θέλω» του σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ενας από αυτούς είναι ο Ολιβέιρα. 

Ο Πορτογάλος εδώ και αρκετές μέρες δεν λογίζεται τραυματίας και έτσι ουσιαστικά ζει τη δεύτερη... προετοιμασία του μετά από εκείνη στην Ολλανδία. Και αυτό το διάστημα της διακοπής είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αφού όλα δείχνουν πως θα προλάβει να αγωνιστεί και στο Κύπελλο αλλά και σε κάποια παιχνίδια των πλέι οφ. Χρήσιμο είναι όμως αυτό το διάστημα και για τον Φερνάντο Βαρέλα. 

Μπορεί να μπήκε στο ματς με την ΑΕΚ και να έδειξε πως δεν είχε λείψει ούτε μια μέρα αλλά και για αυτόν οι συνεχόμενες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα τον βοηθούν και ψυχολογικά. Αλλωστε απόντος του Μιχαηλίδη είναι σίγουρο πως ενδιάμεσα των ευρωπαϊκών αγώνων (σε πρώτη φάση αναφερόμαστε στο ματς με τον Παναθηναϊκό) θα δώσει λύσεις αλλά και ανάσες σε αυτούς που θα κληθούν να αγωνιστούν στο Conference. 

H προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε και χθες με μια προπόνηση. Το ευχάριστο είναι πως ο Ελ Καντουρί ξεπέρασε την ίωση και προπονείται κανονικά ενώ ο Κρέσπο συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης. Για τον Ισπανό είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος είναι ένας: να αγωνιστεί στην Μασσαλία στις 7 Απριλίου αφού στη Λεωφόρο υπάρχει ως εναλλακτική το δίδυμο Μιχάι-Βαρέλα αφού και ο Ινγκασον αναμένεται να προφυλαχθεί. 

Ο Μιχάι όπως και ο Σβαμπ αναμένεται να μπουν στις αρχές της εβδομάδας σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Σε ό,τι αφορά τον Βιεϊρίνια προπονείται με επίδεσμο στο κεφάλι ώστε να μην ανοίξουν τα ράμματα που έκανε μετά το τέλος του εκτός έδρας αγώνα στην Γάνδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.