«Μην βιαστείτε να τον ξεγράψετε, θα επανέλθει δριμύτερος ο Λέο»

Δημήτρης Μπούζας13 Μαΐου 2020

Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχαν με έναν από τους πλέον έμπιστους φίλους του «εισέπραξα» μια ομολογουμένως υπεραισιόδοξη διαβεβαίωση για την επιστροφή του. «Ας μην βιαστούν μερικοί να τον ξεγράψουν, γιατί ο Λέο θα «επιστρέψει» δριμύτερος και θα ξεκινήσει αρπάζοντας την άκρη του νήματος της καριέρας του από εκεί που κόπηκε, για να συνεχίσει όπως ακριβώς ξεκίνησε με το που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα». 

Στην ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε πληροφορήθηκα πολλά από όσα ήρθαν «ανάποδα» στον νεαρό Βραζιλιάνο και άρχισαν από τη στιγμή του τραυματισμού του και κατέληξαν στο σήμερα που υγιέστατος βλέπει πλέον ανοιχτό το δρόμο των προσδοκιών του. «

Έζησε δύσκολες στιγμές», μου εξομολογήθηκε ο «κολλητός» του. «Η υποτροπή με την περιπέτεια της μόλυνσης τον ταλαιπώρησε αφάνταστα και τον τραυμάτισε ψυχολογικά. Άντεξε όμως, πέρασε τον «κάβο» και τώρα περιμένει τη στιγμή που θα τον καλέσει ο προπονητής του και θα του δώσει θέση στο σχήμα. Ψυχολογικά είναι έτοιμος. Ο χαρακτήρας του σφυρηλατήθηκε και ατσάλωσε μέσα από τα όσα υπέστη. 

Να είστε όλοι σίγουροι πως δεν είπε την τελευταία λέξη. Η ηλικία του και το ταλέντο του εγγυώνται μια επιστροφή η οποία θα του δώσει την ευκαιρία να εκπληρώσει μια υπόσχεση που έχει δώσει στον εαυτό του και στους δικούς του ανθρώπους. Σε όλους όσους δηλαδή του συμπαραστάθηκαν στα δύσκολα». 

Η κουβέντα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Στο τέλος θεώρησα σωστό να τον διαβεβαιώσω πως αυτήν την επιστροφή την περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει στις ικανότητες του και στο ταλέντο του. Το «αστεράκι» που φώτισε για ένα διάστημα τον ουρανό της Τούμπας και τρεμοσβήνοντας κάποια στιγμή έσβησε για ένα μεγάλο διάστημα, δεν έχασε το εκτυφλωτικό φως του. Ο Ζαμπά δηλώνει πως επιστρέφει δριμύτερος. 

Το ευχόμαστε ολόψυχα. Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού (ο Φερέιρα και ο νέος τεχνικός διευθυντής… Γερμανός κατά τα λεγόμενα και ανεπισήμως διακινούμενα) είναι υπό πίεση και υποχρεωμένοι να κινηθούν σε πολύ περιορισμένα και στενάχωρα πλαίσια. Οι συγκυρίες δεν επιτρέπουν ανοίγματα, πολύ περισσότερο φιλοδοξίες και όνειρα. Το συμμάζεμα κρίνεται αναγκαίο για ευνόητους λόγους… και «μέχρι νεωτέρας». 

Λύσεις θα προκύψουν από επιστροφές δανεικών. Νέες προσθήκες αν υπάρξουν θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Πιθανότατα να παραμείνουν και να περιοριστούν σε μια και μόνο περίπτωση. Τα περί πωλήσεων έχουν μπει στο περιθώριο. Να σκεφτεί κανείς ότι έφτασαν στο σημείο κάποιοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης να ρίχνουν τόσο χαμηλά τον Γιαννούλη και τον ΠΑΟΚ διακινώντας σενάρια φαιδρά στην κυριολεξία, τα οποία παρουσιάζουν υπαρκτό το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του με δυο δανεικούς από μια τουρκική ομάδα. Αν είναι δυνατόν.

ΥΓ1: Η χθεσινή μέρα επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις. Είχαμε την εξωφρενική έως κατάπτυστη απάντηση Αυγενάκη σε ένα διαδικτυακό χτύπημα οπαδού του Άρη. Αυτά που είπε ο αθεόφοβος θα πρέπει πάραυτα να απασχολήσουν όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ2: Ακούστηκε κι αυτό. Ότι ο Κούγιας αυτοπροτάθηκε για την προεδρία της Σούπερ Λίγκα! Μάλλον κάτι άλλο θα εννοούσε από τη στιγμή που είναι επιφορτισμένος να υπηρετεί με μεγάλο πάθος το νέο αφεντικό του και ως εκ τούτου δεν θα του μένει χρόνος. Τον συμβουλεύουμε ότι απλά θα μπορούσε να βολευτεί με μια υποψηφιότητα για την προεδρία του συνδέσμου φίλων του δαφνοστεφανομένου.

ΥΓ3: Χαμός και χθες στα ραδιόφωνα. Συνεχίστηκε η επιχείρηση της παροχής προστασίας και ο υπερθεματισμός για το ποιος είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής ενός σεναρίου απλού και πασιφανέστατου. Το γράψαμε και χθες και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Το άσπρο δύσκολα γίνεται μαύρο. Όσοι το αποτολμούν εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Άλλο δημοσιογραφία κι άλλο παροχή άλλοθι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.