Μην τρέφετε ψευδαισθήσεις γιατί θα έρθουν ενισχυμένοι

Δημήτρης Μπούζας15 Αυγούστου 2020

Θα συνιστούσαμε σε κάποιους υπεραισιόδοξους οι οποίοι έχουν πειστεί ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι της πρόκρισης για το Τσάμπιονς Λιγκ το αποτέλεσμα του οποίου σημαίνει πολλά και για τις δύο ομάδες, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα παραταχθεί μισοδιαλυμένη, να συγκρατηθούν και να αναθεωρήσουν τα περί εύκολης – αν όχι και σίγουρης – πρόκρισης. Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι εκτός από το γεγονός ότι κλείνουν αρκετές από τις εκκρεμότητες τους, διατηρούν στο βασικό κορμό όλους τους έμπειρους παίκτες τους και τα όποια κενά προσπαθούν να τα καλύψουν, αναπτύσσοντας μια αξιόλογη μεταγραφική δραστηριότητα, αναντίστοιχη με την οικονομική τους αδυναμία. 

Διαβάζω στο χθεσινό έγκυρο ρεπορτάζ της «Metrosport»: «Μια νέα μεταγραφή ανακοίνωσε η Μπεσίκτας. Πιο συγκεκριμένα, ανάρτησε στο twitter ένα βίντεο που απεικονίζει τον Ενσακαλά με μια κιθάρα, καθώς έχει πάθος με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, κάνοντας προαναγγελία της μεταγραφής του. Ο 30χρονος αριστερός μπακ που έμεινε ελεύθερος από την Αλάνιασπορ, θα συνεχίσει την καριέρα του στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ, απομένοντας, πλέον, μόνο το τυπικό για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Στο μεταξύ, ταξίδι... αστραπή στην Ιταλία θα κάνουν οι άνθρωποι της Μπεσίκτας για λογαριασμό του Μάριο Μπαλοτέλι όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Τουρκία. Ο Σεργκέν Γιαλτσίν έχει ζητήσει την άμεση απόκτηση ενός επιθετικού, με τους ανθρώπους της Μπεσίκτας να έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Μάριο Μπαλοτέλι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «skor.sozcu.com.tr» στελέχη της τουρκικής ομάδας θα ταξιδέψουν στην Μπρέσια προκειμένου να έχουν άμεση επαφή για την μετακίνηση του 29χρονου επιθετικού, έχοντας ήδη κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι επαφές με τον Μάριο Μπαλοτέλι η Μπεσίκτας έχει και plan B για την κορυφή της επίθεσης, τον φορ Σισέ της Αλάνιασπορ. Άγνωστο παραμένει αν η Μπεσίκτας θα δώσει κάποιο φιλικό παιχνίδι πριν την αναμέτρηση γα τον β΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού λίγες ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, οι «αετοί» της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται μια... ανάσα από την απόκτηση του 29χρονου δεξιού μπακ, Ιβάν Μάρτιτς. Τέλος, η Μπεσίκτας κατάφερε να περιορίσει το μπαράζ αποχωρήσεων από το ρόστερ της προχωρώντας στην επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού της Ατίμπα Χάτσινσον μέχρι το 2021. Ο 37χρονος αμυντικός μέσος αν και αρχικά σκεφτόταν να αποχωρήσει εντούτοις μεταπείσθηκε και έτσι να παραμείνει για όγδοη σεζόν στους «Μαύρους Αετούς».

Ο Χάτσινσον ανανέωσε το συμβόλαιο του για έναν χρόνο με την τουρκική ομάδα να του προσφέρει 500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καναδός θεωρείται ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της των οπαδών της Μπεσίκτας».

Νομίζω ότι μια προσεκτική ανάγνωση όλων των παραπάνω και του πλάνου στο οποίο κινείται η αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα σας πείσει περί του αντίθετου ακριβώς της άποψης, η οποία διαρρέεται και η οποία παρουσιάζει την Μπεσίκτας να έρχεται απλά για να πετάξει λευκή πετσέτα στην Τούμπα. Ως εκ τούτου επισημαίνεται η ιδιαίτερη προσοχή και προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί από πλευράς Φερέιρα και παικτών για μια εμφάνιση ανάλογη όχι μόνο της κρισιμότητας της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά και ενός αντιπάλου πολύπειρου που θα έρθει στο γήπεδο χωρίς τα περισσότερα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν και τα οποία μεθοδικά συνεχίζει να τα λύνει. Στην Τούμπα παίζονται πολλά και σημαντικά για τον ΠΑΟΚ. Οι υπεύθυνοι του οποίου οφείλουν να τα μετρήσουν με σοβαρότητα. Στο χθεσινό σχόλιο μας, αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο μιας μεταγραφικής υπέρβασης. 

Ο χρόνος είναι λίγος. Δεν ξέρουμε τελικά αν κάτι τέτοιο είναι στα πλάνα των γηπεδούχων. Τα όσα όμως «παίζονται» σε αυτό το παιχνίδι αναμφίβολα απαιτούν κάποιες κινήσεις σημαντικές έστω και της τελευταίας στιγμής. Ας βάλουν λοιπόν όλοι στην άκρη τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες. Τουλάχιστον ως προς την πιθανότητα οι Τούρκοι να έρθουν μισοδιαλυμμένοι. Το μεταγραφικό ράλι της Μπεσίκτας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για υπεραισιοδοξίες. Ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται σε αυτό το παιχνίδι να είναι σοβαρός, κατάλληλα προετοιμασμένος, αλλά και αποφασισμένος να πολεμήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.