«Μην συναντηθείτε, μιλήστε μέσω social media»

Γιώργος Καστάνης17 Μαρτίου 2020

Την ίδια στιγμή που η έξαρση της πανδημίας προκαλεί εύλογη ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους, ορισμένοι από τους τρόπους αντιμετώπισης της, είναι ο αυστηρός περιορισμός στα σπίτια και η αποφυγή της παραμικρής επαφής με ανθρώπους που βρίσκονται έξω από το οικογενειακό περιβάλλον.

Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να συντονίσουν τους ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του τμήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν συγκεκριμένο πλάνο δράσης το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της «Μ», οι προπονήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι τις 27 Μαρτίου. Οι παίκτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, καθώς τους έγιναν συστάσεις και παραινέσεις που συνεχίστηκαν και το τελευταίο διήμερο (σήμερα αναμένεται να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη του Φερέιρα με τους συνεργάτες του). Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως τόσο ο Αμπέλ Φερέιρα όσο και οι Χρήστος Καρυπίδης (διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος) και Δημήτρης Σαραϊδάρης (γενικός αρχηγός της ομάδας) βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, τηλεφωνικά εννοείται, για τον τρόπο δράσης. Μάλιστα ζητήθηκε από τους παίκτες, εκτός του ότι δεν πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους, να μην προγραμματίζουν συναντήσεις μεταξύ τους. Δηλαδή να μην έρχεται ο ένας σε επαφή με τον άλλον και να είναι μόνο με τις οικογένειές τους για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αυτός είναι ο κανόνας που πρέπει να εφαρμόσουν, αυτό ζητείται από όλους και όσο δύσκολο κι αν είναι, αποτελεί προτεραιότητα για την διαφύλαξη της υγείας τους και της υγείας των οικείων τους προσώπων. Τουλάχιστον μέχρι να μπορούν να δουλέψουν και πάλι ως ομάδα υπό τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ, στις εγκαταστάσεις της.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί στους παίκτες (πάντα μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ή και με την χρήση των social media μέσω what’s up κυρίως, messenger και viber) να ακολουθήσουν συγκεκριμένο, αναλυτικότερο, πρόγραμμα εκγύμνασης. Αρκετοί έχουν στα σπίτια τους, μικρά γυμναστήρια, ή εξωτερικό χώρο στον οποίο μπορούν να τρέχουν, να κάνουν ασκήσεις με την μπάλα, προκειμένου να διατηρηθούν σε εγρήγορση. Και αυτό είναι υποχρεωμένοι να κάνουν από εδώ και στο εξής.

Ηδη οι Αουγκούστο ανάρτησε φωτογραφία στην οποία φαίνεται πως αξιοποιεί ένα μέρος του απεριόριστου ελεύθερου χρόνου του, με γυμναστική. Το ίδιο πράττει και ο νεαρός άσος του Δικεφάλου, ο Τσιγγάρας. Από σήμερα και κάθε μέρα, από την στιγμή που όλοι βρίσκονται στην υποχρεωτική απομόνωση, θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης. Εως ότου ξεπεραστεί η παγκόσμια κρίση, ηρεμήσουν τα πράγματα και ανάψει το πράσινο φώς για να πραγματοποιηθούν εκ νέου προπονήσεις.

Την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνουν να την αντιλαμβάνονται όλοι, ενώ κατανοούν πως είναι οι καλύτεροι κοινωνοί, για να περνούν καθημερινά τα μηνύματα σε όλο τον κόσμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.