Μην πυροβολείτε (μόνον) τον πιανίστα…

Αρις Νικολάκης26 Ιουνίου 2020

Φυσικά, είναι ο κύριος κι υπόλογος κι υπεύθυνος για την εφετινή παταγώδη αποτυχία στο Πρωτάθλημα. Στο «μέτωπο» αυτό έπεσε αμαχητί ο ΠΑΟΚ..

Φυσικά, είναι ο κύριος κι υπεύθυνος κι υπόλογος για την εφετινή αποτυχία στο Κύπελλο. Στο «μέτωπο» βέβαια, δεν παραδόθηκε άνευ όρων ο ΠΑΟΚ. Αφήστε που εκτός από τα δικά του πλήρωσε και λάθη της διαιτησίας…

Οτιδήποτε και να γίνει λοιπόν, μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, δε θα αποτελέσει… ελαφρυντικό για τον Αμπέλ Φερέιρα. Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Πορτογάλο προπονητή; Επιμένουμε στην εδώ και καιρό θέση μας: Τα ισχύοντα για όλους τους προπονητές, ισχύουν και γι’ αυτόν αλλά…

Εκτός από αυτόν υπήρχαν κι υπάρχουν ακόμη εφέτος κι άλλοι. Επίσης, υπεύθυνοι κι υπόλογοι που έμεινε μετά από τέσσερα χρόνια δίχως τίτλο ο ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου… Μην πυροβολείτε (μόνον) τον πιανίστα!

Παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν εφέτος στο ξέφωτο. Κι αποκαλύφθηκαν. Με το συμπάθιο… Ξεγυμνώθηκαν! Όσο ο ΠΑΟΚ ως σύνολο λειτουργούσε ορθά κι απέδιδε τη max ισχύ του άτομα κρυβόταν στο σύνολο. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα κουβαλούσε άτομα στην πλάτη του. Ο ΠΑΟΚ δε λειτούργησε ορθά ως σύνολο. Δεν απέδωσε μήτε καν τη medium ισχύ του. Χρειάστηκε άτομα να κουβαλήσουν στην πλάτη τους την ομάδα. Κι αυτά εκτέθηκαν. Αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Όσο κρυβόταν στο δάσος… Γοήτευαν. Μόλος βγήκαν στο ξέφωτο; Απογοήτευσαν…

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, είχαν πείσει τους ΠΑΟΚτσήδες για την αξία τους με την απουσία τους. Δεν τους έπεισαν με την παρουσία τους. Ο νοών νοείτω.

Θέλετε ονόματα; Χωριά τα οποία φαίνονται, κολαούζους δε θέλουν. Και δε μετριούνται μόνο με τα δάκτυλα της μιας παλάμης αυτά τα άτομα. Χρειάζονται και της άλλης!

Αυτά τα άτομα πετούσαν με τα φτερά του «δικέφαλου». Κι όταν χρειάστηκε να πετάξει ο «δικέφαλος» με τα δικά τους φτερά; Γκρεμοτσακίστηκε...

Γι’ αυτό σας λέμε: Μην πυροβολείτε (μόνον) τον πιανίστα. Φταίνε κι άλλοι. Πολλοί άλλοι… Χαϊδεμένοι, παραχαϊδεμένοι στην ομάδα του ΠΑΟΚ φταίνε για την εφετινή αποτυχία! Κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε αυτή η παταγώδης αποτυχία.. Η αποτυχία είναι το χειρότερο. Ο τρόπος της είναι το κάκιστο.

Ο ΠΑΟΚ εφέτος δεν έπαιξε καλή μπάλα. Δε είχε και σωματικές δυνάμεις. Δε μιλάμε για ψυχικές και πνευματικές. Έβγαζε μάτια αυτή η κατάσταση. Ο Αμπέλ Φερέιρα πέρα σφύριζε. Κι από το κακό, πήγε στο χειρότερο κι έφθασε στο χείριστο..

Κι επιμένουμε. Για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ… Γι το επίπεδο του ΠΑΟΚ… Η δεύτερη θέση δεν είναι κατόρθωμα. Δεν είναι έτσι και παρηγοριά για την απώλεια της πρώτης. Ανέβηκαν πολύ ψηλά – βλέπετε - οι προσδοκίες των φίλων του «δικέφαλου». Τόσο ψηλά που φίλοι άλλων ομάδων δεν μπορούν, να τις φανταστούν.

Είναι λοιπόν, εύλογα βαθύτερη η θλίψη κι η πίκρα τους επειδή μετά από τέσσερα χρόνια δε θα φωταγωγηθεί η Θεσσαλονίκη. Δε θα λάμψει η (η original κι ουχί η μαϊμού!) Μακεδονία,. Δεν θα πανηγυρίσει ο ελληνικός Βορράς έναν τίτλο του ποδοσφαίρου μας.

Με ευθύνη προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ. Όλοι τους… κατώτεροι των περιστάσεων. Στο Πρωτάθλημα δεν έπαιξαν μήτε καν για τη τιμή των όπλων. Στο Κύπελλο; Για να λέμε των στραβών (ήτοι προπονητών και παικτών) ο δίκιο… Έπαιξαν τόσο-όσο για την τιμή των όπλων.

Όλοι όμως κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Έτσι κρίνονται κι οι όλοι αυτοί. Αναμένεται λοιπόν, η κρίση για όλους αυτούς από εκείνους οι οποίοι τους κέρασαν ροδόσταμο. Και ποτίστηκαν φαρμάκι. Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Και να μην ξεχνιόμαστε; Μην πυροβολείτε (μόνον) τον πιανίστα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.