Μην πάει χαμένη τέτοια νίκη για τον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης24 Απριλίου 2021

Για πρώτη φορά εφέτος στο Πρωτάθλημα δεν πήγε χαμένη μία μεγάλη νίκη. Ακολούθησε σερί δηλαδή, μία άλλη. Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ δεν κλώτσησε στον επόμενο αγώνα του την καρδάρα με το γάλα του προηγούμενου. Με άλλα λόγια; Δεν πήγε χαμένη μία τέτοια νίκη (1) όπως εκείνη με τον Ολυμπιακό. Καθώς ακολούθησε στο …καπάκι – που λέμε - μία τέτοια νίκη (2) όπως αυτή με τον Άρη. Και για τα δεδομένα του εφετινού ΠΑΟΚ τούτο είναι σημαντική επιτυχία.

Είναι δε , σημαντικότερη η σταθερή πλέον, αγωνιστική του λειτουργία. Και στο ντέρμπι της Τούμπας και στο ντέρμπι του Χαριλάου ο ΠΑΟΚ δε…ρέταρε. Την προηγούμενη Κυριακή μάλιστα, καταγράφηκε υψηλότερη απόδοση ισχύος από την περασμένη Τετάρτη. Και στις δύο περιπτώσεις απειλήθηκε ελάχιστα αλλά κι όταν απειλήθηκε… Η (εν εξελίξει) σταθερότητα του Πασχαλάκη αποσόβησε τον κίνδυνο.

Δεν είναι όμως, μόνον η σταθερότητα του διεθνούς πορτιέρε η οποία εξελίσσεται. Με αποτέλεσμα, να περιορίζονται τα λάθη της άμυνας. Είναι κι η (εν εξελίξει) σταθερότητα των περισσότερων παικτών. Η έλλειψη της οδηγούσε σε πληθώρα λαθών. Κι αυτά αποτελούσαν αφετηρία για την δρομολόγηση ευκαιριών για γκολ από αντίπαλες ομάδες.

Και στα δυο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ έκανε λιγότερα λάθη από Ολυμπιακό κι Άρη. Ήδη από την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια τού Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είναι στην τέταρτη των πλέι οφ. Μία, αν μη τι άλλο …ένδειξη της (εν εξελίξει) σταθερότητας του ΠΑΟΚ.

Ιδιαίτερα στο κέντρο – πέρα από την άμυνα – δε χάνεται εύκολα η μπάλα. Δεν παρατούν μάχες οι χαφ, συνεπικουρούμενοι από Μπάμπα και Ροντρίγκο. Ο Ελ Καντουρί δείχνει να τη «βρίσκει» με το νέο του ρόλο κι ο Σβαμπ δεν το βάζει κάτω.

Απ’ αυτούς και πέρα… Η κλήση του Σφιντέρσκι στην εθνική Πολωνίας οφέλη σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Ο σέντερ φορ είναι φρέσκος κι ορεξάτος. Κι ο Ζίβκοβιτς – αν και κόντρα στον Άρη – βρήκε απέναντι του τους μισούς γηπεδούχους με τα δύο του γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό άστραψε και βρόντηξε.

Ναι, δε λέμε… Λείπει ο Τζόλης. Ποιος Τζόλης; Ο φορμαρισμένος Τζόλης εκτοξεύει την απόδοση ισχύος του «δικέφαλου» στα ύψη. Το golden boy του ΠΑΟΚ δεν διάγει περίοδο φόρμας. Ορθά τον προφυλάσσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Εξάλλου μη λησμονείτε – κι έχουμε πρόσφατα αναφερθεί σε τούτο – πως ο Χρήστος παιδί του «Τσε» είναι…

Έτσι ή αλλιώς πάντως, ο ΠΑΟΚ βρίσκει τα πατήματα του. Κάλλιο αργά όπως λένε κι οι φίλοι του «δικέφαλου». Κι υπάρχει το Κύπελλο το οποίο θα φαντάζει, εάν κι εφ’ όσον κατακτηθεί, σαν την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ομάδα τους. Ήτοι, υπάρχει ένας στόχος ακόμη γι’ αυτήν. Σοβαρός στόχος και δη, ανάλογος του μεγέθους του ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και το εισιτήριο για την Ευρώπη δεν είναι σοβαροί στόχοι, για μία ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Δε χωρά συζήτηση περί τούτου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.