Μην πάει χαμένη τέτοια νίκη…

Αρις Νικολάκης20 Απριλίου 2021

Να ξεκινήσουμε σήμερα από εκεί που σταματήσαμε χθες. Η νοοτροπία «πρασινοσκούφηδων» έφερε το 2-0 του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ναι αλλά… Μήτε άρχισε, μήτε τελείωσε η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος σε μία νίκη, με περίσσευμα τσαμπουκά (με την καλή έννοια…). Τούτο δε, για όλους, μα όλους ανεξαιρέτως.

Δεν εξαγνίσθηκαν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ μετά τα δυσθεώρητο βουνό (αγωνιστικών) αμαρτιών. Δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους για εφέτος όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ μετά από μία νίκη καθαρή σαν κρύσταλλο. Δε συγχωρούνται οι αμαρτίες έτσι. Δεν καθαρίζουν έτσι την χρονιά…

Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα μπορούσε, να είναι μία… Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Οποιαδήποτε άλλη θέση και στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα είναι ασυγχώρητη για το επίπεδο του ΠΑΟΚ ως ομάδα. Ασυγχώρητη είναι αλλά και για το επίπεδο του ως ΠΑΕ. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Εξαγνισμός θα υπάρξει μόνο με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Θα είναι όμως, ελαφρυντικό – και να μας συμπαθείτε, όσοι διαφωνείτε – εάν κι εφ’ όσον στην τρέχουσα αγωνιστική πέσουν θεμέλια για τη μέλλουσα. Γίνει έστω και σημειωτόν εφέτος για του χρόνου. Και φυσικά, βρεθούν παίκτες (δεν μπορεί να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ μόνο με μεταγραφές!) οι οποίοι αποδείξουν, πως αξίζουν, να ζουν στον παράδεισο της Τούμπας. Αξίζουν, να αποτελέσουν «πυλώνες» για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά.

Τέτοιοι παίκτες όπως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, επί παραδείγματι. Ο Σέρβος δεν πιστώνεται με συνεχή σούπερ απόδοση ισχύος. Πιστώνεται πάντως, με εκρήξεις τέτοιας απόδοσης η οποία οδήγησε τον ΠΑΟΚ στις ελάχιστες εφετινές του επιτυχίες….

Και βέβαια, δεν αναφέρουμε σε αυτούς τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, η σημαία του ΠΑΟΚ παραμένει ψηλά στον ιστό της. Δεν αναφέρουμε και το golden boy Χρήστο Τζόλη. Αν και μετά από τη νοοτροπία «πρασινοσκούφηδων», όπως αυτή της Κυριακής, μην αποκλείεται, να μη μετριούνται στα δάκτυλα μόνον τού ενός χεριού ή και των δυο… Όσοι αποδείξουν, πως αξίζουν του ΠΑΟΚ τη φανέλα, να φορούν.

ΥΓ 1: Μετά τον μεγάλο Τάκη Μουσαφίρη «έφυγε» ένας ακόμη μεγάλος, ο Σπύρος Γιατράς. Με τα τραγούδια τους αγαλλίαζαν κι αγαλλιάζουν ψυχές γενεών του ελληνισμού απανταχού της γης. Ε, ρε γλέντια που έχουν να κάνουν όλοι εκεί πάνω. Κι εμείς εδώ κάτω να βράζουμε στο ζουμί μας…

ΥΓ 2 : Εμείς επιμένουμε και θα επιμένουμε… Όσο η Πολιτεία δεν ταράζει στη νομιμότητα τους πολίτες, Θα ταράζουν και την Πολιτεία και τούς πολίτες οι παράνομοι!

ΥΓ 3 : Η μπαμπεσιά με την τουρκιά είναι δίδυμες αδελφές! Φύλακες επαγρυπνείτε…

ΥΓ 4: Ελληνίδες, Έλληνες… Ποτέ στην ιστορία του τόπου μας δεν ηττηθήκαμε όντας ενωμένοι. Οι εθνικές καταστροφές ήρθαν όντας διχασμένοι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.