Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο του ΠΑΟΚ και μην τον... «αποπροσανατολίζετε»

Metrosport Team18 Ιουλίου 2020

Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν είναι διχασμένοι, αλλά ομόψυχα, απόλυτα και καταλυτικά οργισμένοι για την εγκληματική και ασυγχώρητη… αβλεψία.

Πριν ξεκινήσω το σημερινό σχόλιο, οφείλω να δηλώσω πως ο πρωτοσέλιδος χθεσινός τίτλος της «Metrosport», με βρίσκει σύμφωνο. Κι αυτό γιατί στην όποια προσπάθεια διερεύνησης συναισθημάτων των φίλων του δικέφαλου μετά το «σοκ», έμεινα καρφωμένος στην κυριολεξία μπροστά σε ένα κύμα οργής που ξεπήδησε σαν ηφαιστειακός θερμοπίδακας μέσα από τις ψυχές, ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου οπαδικού λαού. Μια οργή που ξεπερνούσε κατά πολύ και ισοπέδωνε σχεδόν την όποια δικαιολογημένη απογοήτευση, μπορεί να υπάρχει για την προσπάθεια της ομάδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Και η όποια απογοήτευση ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, «υποχώρησε» μετά τις δυο εντυπωσιακές επιτυχίες μέσα στο Φάληρο και στο ΟΑΚΑ. Αποτελέσματα που εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League και στην έστω και μερική αποκατάσταση του τρωθέντος γοήτρου. Ας μην ξεχνάμε και το «σημαντικό επίτευγμα» της ταπείνωσης και του ξεπαρθενέματος (πάπαλα το αήττητο) της συμμορίας που το μίσος της για τον ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει ακόμη και τα όρια του παραλογισμού και του παραληρήματος. 

Ας προχωρήσουμε όμως και παρακάτω. Είναι επιτρεπτό με αφορμή μια αβλεψία (ναι απίστευτη και ασυγχώρητη) να ισοπεδώνει και να ακυρώνει μια επιτυχία όπως η κατάκτηση του δικαιώματος της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League; Όταν μάλιστα αυτή η επιτυχία ήταν πεντακάθαρη και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους; Αλήθεια πώς το βλέπουν μερικοί το γεγονός ότι για δεύτερη φορά η ίδια ομάδα που έκλεψε έναν τίτλο από τον ΠΑΟΚ να έχει το ηθικό δικαίωμα για δεύτερη φορά να το εκμεταλλεύεται με ένα ασήμαντο εξωαγωνιστικό περιστατικό; Τότε ο Κομίνης, σήμερα το θέατρο του παραλόγου με την αβλεψία ενός γιατρού που ξέχασε να θεωρήσει κάποια δελτία. Δικαίωμα βέβαια που το είχε αλλά πολύ δύσκολα θα μπορούσε να το επικαλεστεί η ΑΕΚ. Έξυπνα κατά την προσωπική μου άποψη (και όχι μόνο και δική μου) ο Μελισσανίδης το εκμεταλλεύτηκε για να σβήσει κάτι που δεν σβήνει εύκολα όπως είναι η κλοπή ενός τίτλου. Επιπρόσθετα όμως και για να αποκτήσει ένα αντίστοιχο ηθικό δικαίωμα για τη συνολική πλέον πορεία της ομάδας του από εδώ και πέρα στο χώρο. Ο ηγέτης της ΑΕΚ το σκέφτηκε ψύχραιμα και είδε ότι θα ήταν πολύ βαρύ και ασήκωτο και ηθικά απαράδεκτο μετά τη ληστεία του Κομίνη άλλη μια περίπτωση ασήμαντης και εξωαγωνιστικής εκμετάλλευσης. 

Συνοψίζοντας θεωρούμε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν βέβαια κάθε λόγο να τιμούν και να προφυλάσσουν τα τελευταία «κεκτημένα», όπως επίσης όμως και απόλυτο δίκιο να βρίσκονται στα κάγκελα για το απίστευτο και ασυγχώρητο ολίσθημα. Με ηρεμία όμως μπορούν να δουν τι ακριβώς συνέβη και με την ίδια ηρεμία να συγκρίνουν καταστάσεις. Δικαιολογημένες λοιπόν οι όποιες εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες από οργανωμένους και ανένταχτους. Όμως όχι στο λάθος να δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που ταπεινώσαμε αγωνιστικά, να παρουσιάζονται σαν «ευεργέτες» ή σαν μυξοκλαίουσες παρθένες που απώλεσαν την παρθενιά τους και δεν μπορούν να κρύψουν την ντροπή τους. 

Η τελευταία περίπτωση έχει σχέση με την χολιγουντιανή γιορτή που ετοιμάζουν και από την οποία αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο και καλύτερο σύνθημα τους (να παραμείνουν αήττητοι). Οργισμένοι λοιπόν και όχι διχασμένοι οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν αυτή τη στιγμή μπροστά τους το «πρόβλημα» που προέκυψε και το οποίο φαίνεται ότι είναι αποτέλεσμα διαχρονικών παθογενειών οι οποίες έχουν διαβρώσει τον όλο οργανισμό ΠΑΟΚ. Ένα πρόβλημα το οποίο κάποιοι (ελάχιστοι) θαρραλέοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης επίμονα το ανέφεραν τακτικά χωρίς βέβαια να μπορούν να πείσουν τους έχοντες ασυλία επικίνδυνους ή ανίκανους λαθέρ, ένοχους πολλών στρεβλώσεων, επικοινωνιακών μειώσεων και διοικητικών δυσλειτουργιών που έβγαζαν μάτια. Οι τελευταίοι πάντοτε με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης ομάδας έμεναν στον αφρό. Κάτι που είχε σαν συνέπεια ο Ιβάν να έχει μια πλημμελή ενημέρωση και να μην είναι σε θέση να αποφεύγει τις ζημιές τις οποίες κάλυπτε πάντοτε με δικές του προσωπικές επεμβάσεις.

ΥΓ1: Χθες με το επιτομικό σχόλιο που φιλοξενήσαμε στις «Ελεύθερες Σκέψεις» προσθέσαμε και μια προειδοποίηση (ες αύριον τα σπουδαία). Λίγη υπομονή.

ΥΓ2: Σχεδόν απελπισμένα και σε απόγνωση ακόμα κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τελείως το αυριανό τοπικό ντέρμπι. Θα έχουν τους λόγους τους βέβαια αν και δεν τους μοιράζονται δίκαια. Και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρα, οι μεν γηπεδούχοι να σφραγίσουν την κατάκτηση της προνομιούχας θέσης. οι δε φιλοξενούμενοι να διατηρήσουν την καλή εικόνα που είχαν στην περίοδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.