Μην κάνετε… μάγκες τους άλλους!

Αρις Νικολάκης16 Ιανουαρίου 2021

Για μετρήστε, παρακαλούμε: Μπίσεσβαρ, Τσόλακ, Ζαμπά, Αουγκούστο, Ρέι… Και για αναλογιστείτε: Πόσα εκατομμύρια ευρώ καθόταν – και δη με το ένα πόδι πάνω στο άλλο, φανταζόμαστε – προχθές ενώ την ίδια ώρα μαινόταν η μάχη με τον Ολυμπιακό.

Να, ένα ακόμη θέμα… Ανάχωμα για την τροχιά τού ΠΑΟΚ προς διεκίκηδη τίτλων! Και της δημιουργίας συνάμα νέας ικανής ομάδας για διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Κι όταν λέμε ικανής, εννοούμε σοβαρής. Τούτο δε, καθώς ο ΠΑΟΚ με σχεδόν πλήρη έλλειψη σοβαρότητας (θυμάστε πριν πόσο καιρό και για πόσο καιρό επιμέναμε σε αυτήν την έλλειψη;) … δώρισε βαθμούς σε αντιπάλους του. Ο ΠΑΟΚ τους έκανε μάγκες. Και κορδώνονται τώρα καθώς προηγούνται βαθμολογικά με τις …πλάτες του άκρως επιπόλαιου ΠΑΟΚ!

Ο αγώνας της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό και μάλιστα το Β΄ ημίχρονο του αποκάλυψε πολλά για την κατάσταση κι εφέτος στο Πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ δίχως να προσεγγίσει maximum δεδομένα απόδοσης του κυριάρχησε. Δικαιούνταν σαφέστατα τη νίκη. Την έχασε μέσα από τα χέρια του πάλι, από απαράδεκτες επιπολαιότητες του. Η φάση του 1-1 είναι όνειδος και για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και για την ανασταλτική λειτουργία του.

Κι όλα αυτά ενώ ήταν στα μετόπισθεν παίκτες οι οποίοι είναι στη λίστα των ακριβοπληρωμένων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ήταν δίχως πολλές επιλογές για διορθώσεις της κάκιστης συνήθειας του. Της παροχής βαθμών στους αντιπάλους του με σειρά απαράδεκτων λαθών.

Δεν φταίνε οι αντίπαλοι του επειδή Μπίσεσβαρ, Τσόλακ, Ζαμπά, Ρέι, Αουγκούστο (λησμονούμε κάποιον;) παίρνουν δίχως να δίνουν; Φυσικά δεν φταίνε. Κατ’ αρχήν φταίνε οι συγκεκριμένοι παίκτες και στη συνέχεια φταίει ο ΠΑΟΚ ως σύνολο για την διαχείριση τους. Δίχως τούτο να σημαίνει πως και με αυτούς… Θα έκανε περίπατο στο Πρωτάθλημα. Έτσι;

Τα δώρα λοιπόν, του… άκρως επιπόλαιου ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του - κι ουχί η έλλειψη δυνατοτήτων του – στερούν τα περιθώρια διεκδίκησης του Πρωταθλήματος κι εφέτος. Τα δίνουν στους αντιπάλους του. Και δεν καθίσταται … Κολυμβήθρα του Σιλωάμ ένας αγώνας για τον εξαγνισμό από πολλούς, πάρα πολλούς.

Οι εντυπώσεις – επειδή περί εντυπώσεων και μόνον πρόκειται, τελικά – ωφελούν τον ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά, ψυχολογικά και πνευματικά αυτές οι εντυπώσεις έχουν… ιαματικές ιδιότητες. Υπό την προϋπόθεση όμως, της σοβαρής διαχείρισης κι αξιοποίησης τους.

Είχε καιρό να τελειώσει έναν αγώνα επιπέδου ντέρμπι ο «δικέφαλος» με τα κεφάλια του ψηλά. Είχε καρό να εντυπωσιάσει με την ανωτερότητα του. Είχε καιρό να δει τους αντιπάλους του να χαίρονται και να αγαλλιάζουν με την ισοπαλία. Κι όλα αυτά επειδή πολύ απλά, είχε καιρό να είναι σχετικά σοβαρός ως ομάδα.

Εάν κι εφ’ όσον ήταν απόλυτα σοβαρός προχθές, ο ΠΑΟΚ; Θα ήταν νικητής. Και θα επανάκαμπτε σε τροχιά διεκδίκησης Πρωταθλήματος. Εάν κι εφ’ όσον – προσέξτε εδώ - συνέχιζε να είναι απόλυτα σοβαρός. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε.

Το αυτό ισχύει και δίχως να είναι νικητής. Τι ισχύει ακριβώς;

Δίχως να είναι απόλυτα σοβαρός αγωνιστικά και δίχως να τακτοποιεί θέματα – αναχώματα θα συνεχίσει, να δωρίζει βαθμούς δεξιά κι αριστερά… Και να βλέπει πλάτες αντιπάλων του οι οποίοι προηγούνται – με τις δικές του… πλάτες, με τα δικά του παράδεκτα λάθη – δίχως να είναι ανώτεροι του!

Να είστε απόλυτα σοβαροί αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ. Αλλιώς; Κάνετε… μάγκες τους άλλους!

ΥΓ 1 : Θα τρίζουν τα κόκαλα των Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα! Η είδηση λέει πως το σωτήριον έτος 2021 η ΠτΔ της Ελλάδας συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της «Βόρειας Μακεδονίας»…

ΥΓ 2: Τότε; Χύθηκαν ποταμοί ελληνικού αίματος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας (κι) από τους Βούλγαρους (Κομιτατζήδες). Τώρα; Η Ελλάδα αναγνώρισε (δια της τέως (συγ)Κυβέρνησης με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών) τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Βουλγαρία την αρνείται!

ΥΓ 3: Διδάσκεται άραγε ο Μακεδονικός Αγώνας σήμερα στα ελληνόπουλα; Και πως διδάσκεται;

ΥΓ 4: Τι ψάχνουμε κι εμείς τώρα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.