Μην καλλιεργείτε χωρίς λόγο αυταπάτες και ψευδαισθήσεις

Litespeed Test22 Ιανουαρίου 2020

Θα με συγχωρήσετε αν σας απογοητεύσω, αλλά από αυτήν την σύσκεψη δεν περιμένω απολύτως τίποτα, πέρα από κάποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα εντυπώσεις και υποσχέσεις, οι οποίες και στην πρώτη τους δοκιμασία θα εξαφανιστούν. Όπως θα συμβεί επί παραδείγματι αν έχουμε ένα φαλτσοσφύριγμα διαιτητή και μία απόφαση ανεπιθύμητη, που θα προκύψει μέσα από το κουβούκλιο (VAR), που θα κόψουν βαθμό από μία συγκεκριμένη ομάδα, της οποίας οι επιτελείς διαισθανόμενοι τον κίνδυνο της απώλειας του τίτλου, αποφάσισαν να μετατρέψουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε “ροντέο”. Οι τελευταίοι πιέζοντας και εκβιάζοντας τους πάντες, προκειμένου να συνταχθούν με το… “ή εμείς ή κανείς” για την υπόθεση του τίτλου, μετέρχονται σε απαράδεκτες μεθόδους οι οποίες κατά την ταπεινή μας άποψη είναι και η αφορμή της σύσκεψης των “τεσσάρων”.

Προφανώς και μέχρις ενός σημείου πιστεύω ότι κατανοείτε την απαισιοδοξία μου, βλέποντας να συμμετέχουν σε αυτή την σύναξη πρόσωπα που στερούνται της έξωθεν καλής μαρτυρίας, τα οποία έχουν εκτεθεί κατ’ επανάληψη με προκλητικές, εμπρηστικές και δυσφημιστικές για το άθλημα συμπεριφορές. Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι κάποια απ’ αυτά έχουν ανοιχτούς και σοβαρούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη και χαρακτηρίζονται με μία αθεράπευτη ασυνέπεια λόγων και έργων και την υπόγεια σύνδεσή τους με ιδιωτικούς στρατούς που φιλοξενούν στις τάξεις τους επικίνδυνους, περιθωριακούς και ανεγκέφαλους χουλιγκάνους. Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος πλην των “τεσσάρων και εκπρόσωποι της ξένης επιτροπείας, της πολιτείας και των θεσμών της. Επιλεκτική διαστρωμάτωση, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της σύσκεψης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμποδίζει και τη διακωμώδηση της, με το αυτοδιοίκητο να υποστηρίζεται αμετακίνητα. Ο λόγος της σύσκεψης; Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά την άποψη μας να συσκεφθούν δηλαδή για τα όσα έχουν προκληθεί από τη απαράδεκτη τακτική του Ολυμπιακού. Το ερυθρόλευκο “ροντέο” με τους εκβιασμούς του διαρκές και προκλητικού μπούλινγκ στους διαιτητές και στους θεσμούς από την πανίσχυρη προπαγάνδα του λιμανιού που ελέγχει τα ¾ των ΜΜΕ με τις απόπειρες λιντσαρίσματος και τις προαναγγελίες από οπαδικές τηλεοπτικές εκπομπές δεινών, που περιμένουν όσους επιχειρούν να βλάψουν την ομάδα του δημοσίου, είναι εξόφθαλμα και ως εκ τούτου επιβάλλεται να συζητηθούν. Το βλέπουμε βεβαία λίγο χλωμό το τελευταίο. Στη λίστα έχει τη θέση της και η βία, που αφορά τους πάντες, αλλά υποθέτουμε ότι έχει μπει από το παράθυρο και το θέμα της διαιτησίας, του VAR, του αρχιδιαιτητή και της μετάκλησης των ξένων διαιτητών όπως το προβάλει και το αναγάγει σε πρόβλημα ο Ολυμπιακός!

Εδώ υπάρχει και η υποψία ότι κάποιος έχει βάλει το χέρι του (ο νοών νοείτω).

Και ερχόμαστε στο πιο ενδιαφέρον στοιχείο, αυτό της παρουσίας των “τεσσάρων”. Σαββίδης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος. Να συσκεφθούν και να συναποφασίσουν. Για ποιο πράγμα; Κι αν κατά κάποιο τρόπο βρουν κάτι πάνω στο οποίο θα συμφωνήσουν, πιστεύει κανείς ότι πλην του Ιβάν, που έχει λόγο και αρχές και συγκεκριμένο αξιακό κώδικα, υπάρχει κάποιος άλλος που θα φανεί συνεπείς; Μήπως το δίδυμο Μελισσανίδη-Αλαφούζου, το οποίο με την πρώτη ευκαιρία “την έκανε” και διέλυσε μια σπουδαία συμμαχία που κατάφερε να γκρεμίσει την παράγκα ύστερα από 10ετίες ερυθρόλευκης παντοκρατορίας; Ή ο Μαρινάκης, ο κατ’ εξακολούθηση υβριστής, ψευδολόγος και συκοφάντης του Ιβάν και του ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις “προχθές” αποκάλεσε περιττώματα (!!!) τον ηγέτη του ΠΑΟΚ και τους συνεργάτες του;

Ποιος; Ο διαθέτων ανοιχτό τον βόθρο του Φαλήρου, που με τα αντεθνικά και όχι μόνο λύματά του βρωμίζει συνεχώς το πανελλήνιο; Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ήθελε τον ηγέτη της ομάδας στο ίδιο τραπέζι με τον τελευταίο. Σέβεται όμως την απόφασή του, εκτιμώντας ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος και σοβαρός λόγος. Το τι θα ειπωθεί και θα αποφασιστεί σε αυτή την περιβόητη συνάντηση των “τεσσάρων” θα το πληροφορηθείτε λεπτομερώς. Προσωπικά όμως θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή. Μην πάρετε και στα σοβαρά ό,τι θα σας σερβίρουν. Η όλη προσπάθεια δεν είναι παρά ένας ασόβαρος αντιπερισπασμός που ευνοεί έμμεσα την τακτική του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να επιβάλει κάποιες αλλαγές (ΕΠΟ, αρχιδιαιτητή, μετάκληση ξένων διαιτητών) ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην κατάκτηση του τίτλου. Για όλα τα υπόλοιπα θα προσέξετε ότι είναι μια αδέξια και άνευ λόγου επιχείρηση καλλιέργειας ψευδαισθήσεων για βελτίωση του χώρου που δυστυχώς είναι πλέον ολοκληρωτικά ελεγχόμενος και απόλυτα μολυσμένος.

Του Δημήτρη Μπούζα

Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.