Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα, την Πέμπτη στα Χανιά η κηδεία του

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2021

Η τελευταία επιθυμία που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης, να ταφεί στο Γαλατά Χανίων δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, θα γίνει τελικά πραγματικότητα. Κι ας χρειάστηκε να περάσει από 40 κύματα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε φροντίσει να τακτοποιήσει κάθε λεπτομέρεια χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τα ταφεί την Πέμπτη (09.09.2021) στην Κρήτη, στο Γαλατά Χανίων, παρόλο που σήμερα Δευτέρα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει κανονικά.

Από το μεσημέρι, στις 15:00, η σορός του τελευταίου των μεγάλων, του Μίκη Θεοδωράκη, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να τον αποχαιρετίσει ο ελληνικός λαός, που τόσο εκείνος λάτρεψε.

Η πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Τετάρτη (08.09.2021) από τις 10:00 έως τις 14:00.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα παραστούν, εκτός από την οικογένειά του, φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, θα γίνει πράξη η τελευταία μεγάλη του επιθυμία: ο Μίκης Θεοδωράκης θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου στην εκκλησία του χωριού θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.