Μίκαελ Σουμάχερ: Επτά χρόνια από την στιγμή που πάγωσε ο χρόνος

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2020

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (29/12) από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του. 

Εκείνο το πρωί, ο χρόνος πάγωσε στις 11.07 όταν ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 έφυγε από την καθιερωμένη διαδρομή που ακολουθούσε στο σκι για να βοηθήσει το παιδί ενός φίλου του. 

Μπορεί να φορούσε προστατευτικό κράνος αλλά η πτώση που είχε ήταν άτσαλη και χτύπησε σε βράχο. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έπεσε σε κώμα, διασωληνωμένος στην εντατική στο Γκρενόμπλ. 

Οι γιατροί έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να τον σώσουν. Έπειτα μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική στην Ελβετία και μετέπειτα στο σπίτι του. Στο πλευρό του βρίσκεται η γυναίκα του , η οποία δεν αφήνει να βγει η εικόνα του Σούμι προς τα έξω καθώς ο κόσμος θέλει να έχει την εικόνα ενός δυνατού άνδρα για εκείνον στο μυαλό του. 

Μέχρι και σήμερα, ζει με την οικογένεια του και το νοσηλευτικό προσωπικό στη Μαγιόρκα και οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι μηδαμινές. Πάσχει από μυική ατροφία και η επικοινωνία του γίνεται κυρίως με τα μάτια. Έχουν δαπανηθεί τουλάχιστον 14 εκατομμύρια δολάρια σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο Σούμι λαμβάνει μία καινοτόμα θεραπεία που ίσως του επιτρέψει μεταξύ άλλων να θαυμάσει τον γιό του, ο οποίος και ακολουθεί τα βήματά του στις πίστες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.