Μηδενικά τα περιθώρια απώλειας (ακόμη και...) βαθμού για τον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης22 Δεκεμβρίου 2022

Η ώρα της κρίσης - περί της μίνι προετοιμασίας του - έφθασε. Ο ΠΑΟΚ τεστάρεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό φιλοδοξώντας να αποδείξει πως δεν τον έβλαψε αλλά τον ωφέλησε το Μουντιάλ. Αν και κατά... βάθος τον ωφέλησε καθώς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς... παικταρά και πάλι, κατέστησε. Κατά ...πλάτος όμως; 

Ε, απόψε θα φανεί εάν προπονητές και παίκτες έκτισαν (και πως και έκτισαν) πάνω στα θεμέλια της ανασυγκρότησης, κατά τα τελειώματα του Α΄ γύρου, με τις ευρειών σκορ νίκες του. Με λίγα λόγια; Απόψε θα φανεί, όσο το δείξει ο ΠΑΟΚ, ποιες είναι οι δυνατότητες του, να σώσει την τρέχουσα παρτίδα του Πρωταθλήματος. Και με άλλα λόγια; Απόψε θα φανεί - για πολλοστή φορά - εάν κι εφ' όσον μετρούν τα λόγια προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ περί αλλαγών, βελτιώσεων κι αύξησης ισχύος της ομάδας τους.

Στην 3η θέση της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ - μετά τους 13 αγώνες του Α΄ γύρου - με 25 βαθμούς, στην 7η ο Παναιτωλικός. Με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα ο ΠΑΟΚ εκτός, με 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 4 ήττες ο Παναιτωλικός εντός....

Με τον ΠΑΟΚ εφέτος, να μην είναι μήτε στις τρεις καλύτερες επιθέσεις, μήτε στις τρεις καλύτερες άμυνες του Πρωταθλήματος. Να είναι βέβαια, στην 3η θέση της βαθμολογίας κι εκεί να ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό. Η βύθιση του "ερυθρόλευκου" στόλου τού Πειραιά στο... λιμάνι της από τη "μελανόλευκη" αρμάδα της Θεσσαλονίκης δίνει στον της αβάντα της ανώτερης θέσης στην ισοβαθμία. Κι όλα αυτά μετά την εντυπωσιακή αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στα τελειώματα του Α΄ γύρου.

Απόψε λοιπόν, κατά πως λέμε, θα φανεί εάν το Μουντιάλ ωφέλησε ή έβλαψε τον ΠΑΟΚ...

Και για να λέμε την πάσα αλήθεια; Θα φανεί εάν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ αξιοποίησαν, ως όφειλαν, τη μίνι προετοιμασία τους. Θα φανεί δια έργων κι ουχί δια λόγων... Όπως μας την έδειχναν μέχρι πρόσφατα. Δεν παραβλέπουμε την καλή εικόνα τους στους φιλικούς αγώνες της Κύπρου αλλά... Επιτρέψτε μας, να εκλαμβάνουμε ως έργα απόδειξης αξιοποίησης της μίνι - ελέω Μουντιάλ - προετοιμασίας του ΠΑΟΚ.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ - έτσι όπως τα... κατάφεραν προπονητές και παίκτες του - τα περιθώρια απώλειας βαθμών είναι μηδενικά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά, πως υπό άλλες συνθήκες δε θα ήταν καταστροφή η ισοπαλία. Υπό αυτές τις συνθήκες η απώλεια δυο βαθμών αγγίζει την καταστροφή. Εάν δεν είναι!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο ΠΑΟΚ είναι στρυμωγμένος. Θα ξεστρυμωχθεί κι από τα δικά του θετικά αποτελέσματα αλλά κι από τα αρνητικά των αντιπάλων του. Για τα αρνητικά των αντιπάλων του θα πρέπει, σε κάθε ευκαιρία, να βάλει κι αυτός, ο ΠΑΟΚ, το...χεράκι του!

ΥΓ 1 : Σιγή ασυρμάτου... Κι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι από τον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη περί της ταμπακέρας. Ήτοι, της συμφωνίας για τη μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο κατά τα έργα ανέγερσης της Νέας Τούμπας.

ΥΓ 2 : Η σιωπή πάντως, δεν κάνει λάθη! Εγγυημένα...

ΥΓ 3 : Στο θέμα της Νέας Τούμπας, το οποίο δεν αφορά μόνον τον ΠΑΟΚ και τον τεράστιο κόσμο του. Αφορά μια μεγαλούπολη, τη μακεδονική πρωτεύουσα, και τους κατοίκους της... Σε αυτό το θέμα επικρατεί σιωπή επειδή... Ή δεν υπάρχει κάτι ουσιώδες, να ειπωθεί από τη μία η την άλλη πλευρά... Ή σκέφτονται αμφότερες τι και πως θα το πουν!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.