Μιχαλήτσος: «Ζημιά για τον Άρη η διακοπή»

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον Άρη, την Εθνική ομάδα και τον Αντώνη Γεωργιάδη, μένοντας στο γεγονός πως η διακοπή του Πρωταθλήματος αποτελεί ζημιά για τους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Εθνική ομάδα:

«Η Εθνική είναι πολύ καλύτερη σαν ομάδα συνολικά από τη Μολδαβία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο. Σίγουρα ήταν πολύ καλύτερη στο γήπεδο και κέρδισε δίκαια. Κόντρα σε πιο δύσκολους αντιπάλους όμως δεν μπορούν να έχουν επιτυχία κάποιες αλχημείες. Για παράδειγμα ο Φορτούνης είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν είναι εξτρέμ. Προσπαθούμε στην Ελλάδα να χωρέσουμε ποιοτικούς παίκτες όπως τον Φορτούνη και τον Μπακασέτα, αλλά με καλές ομάδες δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι αλχημείες. Ούτε η Σλοβενία είναι κάτι φοβερό. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες είναι καλός τρόπος παιχνιδιού να αγωνιστείς από τα άκρα με τους εξτρέμ».

Για την πορεία του Άρη και τη διακοπή των αγώνων του:

«Ο Άρης τα πρώτα παιχνίδια κέρδιζε αλλά δεν ενέπνεε μεγάλη σιγουριά, τελευταία το έχει όμως. Ανέβασε τον ρυθμό, αλλά ήρθε η διακοπή. Θα είχε μεγάλο πλεονέκτημα με την ΑΕΚ, θα την έβρισκε κουρασμένη. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσεις ένα ντέρμπι, θα έπαιρνε ακόμη περισσότερο αυτοπεποίθηση η ομάδα. Είναι ζημιά για τον Άρη η διακοπή. Ήταν πολύ καλός ο Άρης ήταν στα πάνω του».

Για τις επιλογές που έχει ο Άκης Μάντζιος και τη διαχείριση του ρόστερ:

«Δεν είναι εύκολη η διαχείριση από τον Μάντζιο. Έχει ευχέρεια επιλογών στον άξονα στα αμυντικά χαφ. Μεσοεπιθετικά πάντα ο Άρης ήταν καλός, τώρα είναι ακόμη καλύτερος. Ο Φετφατζίδηςγια παράδειγμα είναι πολύ ποιοτικός, αλλά ο Γκαρσία βοηθάει σε όλα τα επίπεδα και είναι πιο χρήσιμος για έναν προπονητή».

Για τον Αντώνη Γεωργιάδη και τι θυμάται από τη συνεργασία τους:

«Ήταν μπροστά από την εποχή του, μορφωμένο άτομο. Αν θυμάμαι καλά είχε σπουδάσει νομική. Είχε τρομερό μάτι, ειδικά στο να κλέβει ματς εκτός έδρας και έπαιρνε άριστα. Έκανε… βασανιστική προπόνηση. Όταν όμως κάνεις πολύ δουλειά αυτό δεν μπορεί να έχει διάρκεια 11 μήνες. Πάντα πριν την άνοιξη υπάρχει μια πτώση. Ήμασταν πρώτοι με τον Γεωργιάδη και κάναμε έπειτα κακές ήττες και βρισκόμασταν πίσω. Είχαμε όμως πολύ καλή συνεργασία. Με έβαζε πάντα μαν του μαν στον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου. Ήταν βέβαια τότε διαφορετικό και το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.