Μιχαλήτσος: «Ο Σάσα είναι…σκυλί, μοιάζει Αργεντινός παρά Βραζιλιάνος»!

Metrosport Team22 Μαρτίου 2021

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην τεχνικός των «κίτρινων» έχρισε φαβορί την ομάδα του Άκη Μάντζιου για τη δεύτερη θέση στα play off της Super League, ενώ χαρακτήρισε… σκυλί και επαγγελματία τον Λούκας Σάσα, τονίζοντας πως περισσότερο το στυλ του μοιάζει με Αργεντινό παρά με Βραζιλιάνο, με αφορμή και την ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν περίμενε την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου:

«Κάθε ματς με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικό. Έτσι έγινε και χθες. Έγιναν δύο παιχνίδια. Ως το 42’ και μετά. Ήταν διαφορετικό γιατί ο Άρης είχε παραπάνω παίκτη. Το 3-4-3 του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερο σύστημα με παίκτες που πρέπει να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ειδικά Χολέμπας και Μπα πρέπει να έχουν παραστάσεις και από τη θέση του πλάγιου μπακ. Τον Χολέμπας τον βολεύει πάρα πολύ, αλλά όχι τον Μπα. Από εκεί έπρεπε να χτυπήσει ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε μεγάλο πρόβλημα ο Άρης. Χθες του έλειπαν βασικά γρανάζια. Ένα από αυτά ήταν ο Γκανέα. Είναι τρομερός επιθετικά αλλά κακός αμυντικά. Θα μπορούσε να παίξει από αριστερά για να κάνει πλαγιοκοπήσεις από την πλευρά των Ανδρούτσου και Μπα. Σωστά ο Μάντζιος έβαλε τον Ιωάννου, αλλά δεν του βγήκε γιατί έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Γκανέα. Έπρεπε με συνεχόμενα όβερλαπ από δεξιά να πήγαινε στις αδυναμίες του Μπα. Είχε φάσεις ο Άρης αλλά μπορούσε περισσότερες. Οι τρεις που ήταν στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να καλύψουν τις πλευρές. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς δεν έβαλε στο γήπεδο τον Φορτούνη και σωστά κράτησε τον Ελ Αραμπί σχεδόν σ’ όλο το ματς γιατί βοηθούσε στο ανασταλτικό κομμάτι».

Για την απουσία του Μήτρογλου:

«Η μπάλα ήταν μόνιμα στο μισό γήπεδο και θα είχε φάσεις στην περιοχή. Ο φορ πρέπει να πάρει μπαλιές. Και ο Σίλβα έλειπε γιατί ήθελε ταχύτητα από τις πλευρές. Θα μπορούσε να απειλήσει στο ένας μ’ έναν. Οι απουσίες φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα από τον πάγκο ο Μάντζιος. Ο Άρης φέτος έχει μεγάλο ρόστερ και βάθος αλλά σ’ αυτό τον αγώνα φάνηκαν οι απουσίες».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Λούκας Σάσα:

«Πολύ καλή είδηση. Ήρθε και από την πρώτη μέρα ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ήρθε έτοιμος. Είναι καλός επαγγελματίας. Όταν μπήκε ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο Άρης δεν τον περίμενε για να ετοιμαστεί. Ήρθε έτοιμος. Κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, πιέζει, πατάει περιοχή, σκοράρει, παίζει με πάθος, είναι ένα… σκυλί που μοιάζει με Αργεντίνο περισσότερο παρά με Βραζιλιάνο! Κάνει όλες τις δουλειές ο Σάσα. Μπορούσε να μείνει ένας αμυντικός χαφ, μόνο ο Σάσα σ’ αυτό το ματς. Εύκολο είναι να το λέμε έξω από το παιχνίδι βέβαια. Γενικώς ο Μάντζιος πηγαίνει πολύ καλά. Ο Άρης είναι φαβορί για τη 2η θέση».

Για το ότι είναι αρκετά συμβόλαια βασικών παικτών ενεργά και για του χρόνου:

«Ο Άρης κινείται πάρα πολύ σωστά. Σημασία έχει με αυτό που παίρνεις τι αξία έχει και όχι το μπάτζετ βάσει αριθμών. Έχουν επιτυχία στους παίκτες που παίρνουν στον Άρη. Αν με λίγα χρήματα παίρνουν καλούς παίκτες, στο χορτάρι φαίνεται. Όχι το πόσο πλήρωσε μια ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.