Μιχαλήτσος: «Καλύτερη μεταγραφή ο Μπερτόλιο, κομβικός ο Ματίγια»

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Ο έμπειρος προπονητής ανέλυσε το πώς ο Άρης έφτασε στην άνετη επικράτηση επί του ΝΠΣ Βόλου. Χαρακτήρισε κομβικό τον Χαβιέ Ματίγια ενώ υποστήριξε ότι η καλύτερη φετινή μεταγραφή είναι αυτή του Φακούντο Μπερτόλιο. 

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μιχαλήτσος δήλωσε:

Για την απόδοση του Άρη κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο: «Για μένα ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Άρη. Το πιο δύσκολο ίσως με τον Ατρόμητο. Από πλευράς τακτικής ήταν πολύ καλές οι κινήσεις του Μάντζιου. Ο Άρης δεν έπαιξε 4-2-3-1. Έπαιζε ο Ματίγια πιο πίσω και ο Σάσα πήγαινε πιο κοντά στον Γκάμα. Ήταν 4-1-4-1. Στην επίθεση ήταν 3-4-3 και δημιούργησε προβλήματα στα αργά στόπερ του Βόλου. Ο Άρης προσαρμόζεται στα ατού του αντιπάλου. Ο Ματέο Γκαρσία έκλεισε αποτελεσματικά τον Φεράρι και ο Μπερτόλιο τελείωσε το παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες βοηθιούνται από το σύστημα και σε 90 λεπτά δεν έκανε μια ευκαιρία ο Βόλος. Μπορούσε να κερδίσει με 4-0. Αυτό μου άρεσε. Όταν έχεις υψηλούς στόχους δεν πρέπει να παίρνεις μεγάλα ρίσκα. Σ αυτό το σύστημα ο κομβικός παίκτης είναι ο Ματίγια. Μπορεί να πάρει την μπάλα από τα στόπερ και δύσκολα κάνει λάθος. Κάνει κοντινή και μακρινή πάσα. Μακάρι να ήταν 2-3 χρόνια νεότερος. Στις καλές ομάδες αυτοί οι παίκτες μπροστά από τα στόπερ πρέπει να ξέρουν την καλύτερη μπάλα. Δεν παίζεις μόνος σου, παίζει και ο αντίπαλος. Δεν πρέπει να διαβάζει μόνο τα ατού του αλλά και τις αδυναμίες του. Ο Βόλος κάνει πολλές ευκαιρίες και σχεδόν όλες ξεκινούν από τον Φεράρι. Ο Γκαρσία έτρεχε συνεχώς για να κάνει την αμυντική δουλειά. Ο πιο σημαντικός είναι ο Μπερτόλιο γιατί έχει βάλει γκολ που σήμαιναν πόντους. Είναι και πολύ καλός αμυντικά και το έδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Γιαννούλη. Είναι η καλύτερη μεταγραφή του Άρη. Κάνει εξαιρετική αμυντική δουλειά στα ατού τον αντιπάλων. Ο Σαντέ Σίλβα είναι πολύ καλή μεταγραφή. Οι πλάγιοι που ήταν κοντά στον Μάνο δημιούργησαν προβλήματα στα στόπερ του Βόλου.

Ο Άρης κάνει πολύ καλή αμυντική δουλειά από τα χαφ. Και οι φορ συμμετέχουν στην άμυνα. Βλέπω ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια στις αλλαγές και ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Να δέχεται κάποιος να μην ξεκινά και να παίζει στο επόμενο».

Για το ματς με τα Γιάννενα: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο η δύσκολο. Ο Άρης με τις επιλογές που έχει μπορεί να πάρει διπλό. Το έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με τη Λαμία που μάλλον το λες ματς… πόλο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.