Μιχαλήτσος: «Αυτό το τρικ έκανε ο Τερζής στον Βόλο»

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» αναλύοντας την τακτική του Άρη στη νίκη επί του Βόλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα διαφορετικά πρόσωπα του Άρη με Κοβαλίβκα και Βόλο:

«Είδαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Υπήρχε πολύ κακή ψυχολογία για τον Άρη. Ήταν μια ιστορική ήττα αυτή που δέχθηκε και δεν σβήνει και με 5 νίκες. Ήταν δύσκολο να πάρουν ψυχολογία οι παίκτες να ανταποκριθούν στο ματς. Ήταν το δύσκολο κομμάτι του προπονητή να αναπτερώσει το ηθικό τους. Ο κ. Τερζής είδε τον Βόλο. Έκανε ένα τρικ: Βλέπαμε τον Φετφατζίδη να παίζει δεξιά, στην πλευρά που παίζει ο Φεράρι που είναι ατού για τον Βόλο. Εκεί έβαλε τον Μπερτόλιο που ήταν πολύ καλός στην τακτική ανασταλτικά και βοήθησε τον Σάκιτς που είχε προβλήματα. Έτσι κάλυψε την αδύναμη πλευρά του. Ο Άρης ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Στο 4-2-3-1 έπαιξε και στο προηγούμενο ματς. Σημασία δεν έχει μόνο το σύστημα αλλά και τι κάνουν οι παίκτες σ’ αυτό. Οι δυο αμυντικοί χαφ έκαναν διαφορετικά πράγματα απ’ ότι με την Κοβαλίβκα. Ο Τζέκο είναι πολύ καλός αμυντικά και καλός κόφτης. Τον Σάσα δεν μπορείς να τον αποκλείσεις μόνο αμυντικά. Είναι ο μόνος που μπορεί να είναι απειλητικός παίζοντας box to box. Φετφατζίδης, Γκάμα και Μπερτόλιο πρέπει να πάρουν χαμηλά την μπάλα, αλλά τους έπαιζαν με μεγάλες μπαλιές και ο Άρης έχανε μονομαχίες ψηλά. Ο Βόλος είχε κατοχή τέτοια που δεν είδαμε τόσο μεγάλη κατά του Άρη».

Για την αλλαγμένη ενδεκάδα με νέα πρόσωπα:

«Είναι 6 νέοι παίκτες στην ενδεκάδα. Δεν έχουν χημεία ακόμη μεταξύ τους. Στο κέντρο έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να παίξουν διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης πρέπει να έχει κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι. Όχι βέβαια να έχει την μπάλα απλά και να μην μπορεί να δημιουργήσει όπως με την Κοβαλίβκα».

Για το αν μπορεί να παίξει ο Άρης χωρίς τον Γκάμα:

«Έκανε μια φάση που δύσκολα μπορεί να την κάνει κάποιος παίκτης. Όπως και στο προηγούμενο ματς στην πάσα στον Μπερτόλιο. Ο Γκάμα είναι παίκτης τρομερής ποιότητας. Μπορεί να κρίνει ένα ματς. Αυτό ίσως σκέφτηκε ο προπονητής και εστίασε ανασταλτικά, περιμένοντας την ποιότητα των μεσοεπιθετικών να φτάσουν στο γκολ».

Για την απώλεια από το περσινό ρόστερ που φαίνεται εντονότερα:

«Νομίζω ο Ντιγκινί σ’ αυτό τον Άρη ήταν μια χαρά. Σαν φορ, όχι σαν εξτρέμ και όχι να μπαίνει στο 80’ χαλασμένος. Μερικοί παίκτες όταν δεν παίζουν βασικοί χαλιούνται και μπορεί να χαλάσουν το κλίμα στα αποδυτήρια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.