Μιχαλήτσος: «Αυτές είναι οι αλλαγές που έφερε ο Μπούργος στον Άρη»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2022

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος περιέγραψε μέσω του Metropolis 95.5 τις αλλαγές που έφερε ο Μπούργος στον Άρη.

«Κατ' αρχήν στην ουσία δεν παίζει 4-2-3-1. Είναι περισσότερο 4-4-2. Ο Μαντσίνι και ο Ιτούρμπε είναι πολύ κοντά στους μέσους και οι τέσσερις έκανα άμυνα απέναντι σε τρεις. Αυτό το έχει πάρει από την Ατλέτικο. Την πρώτη άμυνα την κάνουν ο Καμαρά με τον Εντιαγέ. Στο επιθετικό κομμάτι σπάνια είδαμε τον Ιτούρμπε και τον Μαντσίνι να παίζουν στην γραμμή, είναι αρκετά μέσα με αποτέλεσμα ο Σάκιτς και ο Γκανέα να παίζουν όλο το πλάτος. Είναι πολύ ψηλά όταν έχει ο Άρης την μπάλα. Είναι ένα κόλπο.

Έκανε κάτι διαφορετικό. Έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Χρόνια παίζει έτσι η Ατλέτικο. Με τους τρεις στόπερ στην Τούμπα το πλήρωσε, εδώ ο Μπούργος έβαλε τον Ματίγια λίγο αριστερά κοντά στους αμυντικούς χαφ και τον Γκάμα κορυφή. Όταν αμυνθώ είναι σημαντικό η μπάλα να πάει σε παίκτη που θα μπορεί να την κρατήσει. Κάποια πράγματα δεν φαίνονται στους πολλούς. Επίσης, φάνηκε ότι δεν εμπιστεύεται άλλον «κυνηγό» πλην του Καμαρά».

Για τη συμμετοχή των στόπερ στο παιχνίδι της ομάδας: «Ο Φαμπιάνο ξέρει 100 κιλά μπάλα. Αλλάξαν τα μπακ, πλέον αυτοί είναι οι εξτρέμ του Άρη. Επειδή έχει πολλούς Αργεντίνους παίκτες άλλαξε και η ψυχολογία. Ο Ματίγια είδαμε ότι είχε άλλη διάθεση σε σχέση με άλλους αγώνες. Είναι καμιά φορά που έχεις χαλαστεί με έναν προπονητή και δεν θα τα δώσεις όλα. Δεν θα κάνεις χαβαλέ, αλλά δεν θα είσαι ο ίδιος».

Για το θέμα του γκολ σημείωσε: «Έβαλε τον Γκάμα κορυφή γιατί παρότι είναι αργός μπορεί να την κρατήσει την μπάλα. Το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν ήταν τα εξτρέμ στην άκρη και με το δεκάρι πίσω δεν ήταν το ίδιο. Τώρα που είναι κοντά στον Καμαρά οι εξτρέμ και ο Εντιαγέ μπορεί να κάνει συνεργασίες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.