Μιχαλήτσιος: «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει ανοιχτά και αυτό ταιριάζει στον Άρη»

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2021

Για τα δεδομένα του ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη και τις αδυναμίες των κιτρίνων μίλησε στο Metropolis 95.5 ο Γιάννης Μιχαλήτσιος.

Αρχικά αναφέρθηκε στην σοκαριστική ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Η έκταση του σκορ είναι οδυνηρή. Ο Άρης φέτος σε αρκετά παιχνίδια που ο αντίπαλος έπαιζε άμυνα έξω από την περιοχή του είχε πρόβλημα, όπως κόντρα στον ΟΦΗ. Τα Γιάννινα, που δεν κοίταξαν μόνο το αμυντικό κομμάτι, δημιούργησαν πολλά προβλήματα και μπροστά. Όλο το σύστημα τους βασίστηκε στους Πίρσμαν και Σάλιακα που ήταν σαν εξτρέμ. Αυτοί έβγαλαν και τρεις ασίστ. Από εκεί ακι πέρα, έχει πάντα πρόβλημα ο Άρης απέναντι σε κλειστές άμυνες γιατί δεν έχει τον παίκτη, όπως ήταν ο Φετφατζίδης, που θα φτιάχνει ανισορροπία. Επίσης, δεν έχει ποδοσφαιριστές με καλά πόδια, να σουτάρουν.»

Τόνισε ότι: «Του λείπουν και οι ψηλοί παίκτες που θα έρθουν από πίσω. Θα πρέπει να τα προσέξει αυτά για την συνέχιεα. Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, που θα παίξει ανοιχτά, θα μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του και να πιέσει στον χώρο του κέντρου. Ο Άρης εκεί είναι καταπληκτικός, ίναι πολύ καλός. Στο κυριακάτικο ματς που θα είναι διαφορετικό, γιατί ο ΠΑΟΚ θα θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του, ο Άρης θα είναι δυνατός.

Λογικά θα παίξει με τρεις αμυντικούς χαφ που όλοι μαρκάρουν. Κόντρα στα Γιάννινα, με τον Ιτούρμπε και τον Γκάμα να μαρκάρουν τους πιο επικίνδυνους παίκτες των Ιωαννίνων, υπήρχε πρόβλημα. Τους υποτίμησε.»

Για τον Ιτούρμπε συγκεκριμένα σημείωσε: «Ο Ιτούρμπε στην προηγούμενη ομάδα του δεν τελείωσε ποτέ ματς. Κάτι έφταιγε. Ήταν κάποτε καλός, αλλά η διάρκεια της καριέρας του δεν ήταν ανάλογη. Ένα πράγμα που κάνει ο Λουτσέσκου με τον Μπίσεσβαρ είναι ότι έχει σχέδιο για να μην μαρκάρει πολύ για να κάνει αυτά που θέλει. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει με έναν παίκτη. Στην Παρί η τρεις δεν μάρκαραν ποτέ και είδατε τι έγινε. Ο καπετάνιος πρέπει να είναι ένας. Όχι παραπάνω.

Ο Άρης θα έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα έχει παιχνίδι και θα είναι ξεκούραστος, αλλά θα πρέπει να προσέξει τον Μπίσεσβαρ. Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι πιο ψηλή ομάδα και στα στημένα μπορεί να κάνει κατάσταση.»

Κατέληξε λέγοντας: «Εμείς ήμασταν πρώτα φίλαθλοι και μετά παίκτες, αλλά τώρα οι περισσότεροι είναι ξένοι και νομίζω ότι δεν επηρεάζονται από τις ήττες.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.