Μιχαλήτσος: «Ο Άρης έκλεισε στην εστία του τον Παναθηναϊκό - Θα μπορούσε να ήταν και 4-1»

Metrosport Team19 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Μιχαλήτσος.

Ο πρώην προπονητής του Άρη, που είχε υπογράψει το τελευταίο διπλό των «κιτρινόμαυρων» στη Λεωφόρο, στις 13 Φεβρουαρίου 1983, όταν πάλι νίκησε με 2-1 και πάλι με ανατροπή (5’ πέναλτι Τσινός – 43’ κεφαλιά Μιχαλήτσος, 50’ φάουλ Κούης). Ο ίδιος σχολίασε το τακτικό κομμάτι του αγώνα, τα στοιχεία που έκριναν το αποτέλεσμα αλλά και το πως λειτούργησε σωστά ο Άκης Μάντζιος στις αλλαγές του κατά τη ροή του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά στην ανάλυση του σημείωσε: «Ο Άρης κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό δύο φορές το ίδιο έτος στην έδρα του και σε ότι κατάσταση και να είναι, αποτελεί κάτι σημαντικό. Το επόμενο αποτέλεσμα μετά από... στραβή ήταν νίκη, με μόνο μία εξαίρεση. Ο Άρης είχε ένα πλεονέκτημα καθώς τα δύο στόπερ του Παναθηναϊκού χθες, στην προηγούμενη αναμέτρηση έπαιζαν χαφ. Χθες πατούσε πιο καλά ο Άρης και κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία σκόραραν. Η αποβολή άλλαξε τα δεδομένα και δεν άφησε χρόνο να περάσει και έβαλε τον Γκάνεα και τον Ματίγια. Ο Ρουμάνος είναι πιο επιθετικός μπακ και έβαλε τον Ματίγια που δημιούργησε μία υπεροπλία έναντι στα δύο χαφ του Παναθηναϊκού, περνώντας τις δεύτερες μπάλες, βάζοντας τον Παναθηναϊκό μέσα στα δίχτυα».

Για τον Ματέο αλλά και τα στοιχεία που έχει ο φετινός Άρης: «Ο Ματέο είχε ένα άγχος και χθες τον βοήθησε ο Μάντζιος που τον έβαλε πίσω από τον Μάνο και έψαχνε τρόπο να διορθώσει την ψυχολογία του. Κατάφερε να πάρει τις πρωτοβουλίες και τις μπάλες ενώ το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι 4-1 και αδικεί τον Άρη. Είτε οι επιθετικοί είτε οι αμυντικοί θα πρέπει να κάνουν υπεροχή και ο Άρης φέτος έχει μεσο όρο 50% κατοχή. Ο Άρης κλέβει τα περισσότερα παιχνίδια και έτσι έχασε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης θα πρέπει να διορθώσει το επιθετικό του κομμάτι και το κατακτητικό ποδόσφαιρο. Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σημαντικό να έχεις τη μπάλα και αυτό είναι το σημαντικό, στοιχείο που ψάχνουν και οι ομάδες στο εξωτερικό να βρουν σε ποδοσφαιριστές. Αυτός ο Άρης είναι για μεγάλα πράγματα και μία ομάδα την κρίνεις σε δύο περιπτώσεις, όταν έχει και όταν δεν έχει τη μπάλα. Όπως είπε ο Γκουαρντιόλα, το ποδόσφαιρο χρειάζεται 11 παίκτες που να έχουν στοιχεία να αγωνιστούν και χαφ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.