Μιχαηλίδης-Τσιλιγγίρης: Τα μεγάλα στοιχήματα για ΠΑΟΚ και Αρη

Γιώργος Ηλιάδης07 Μαΐου 2020

ΠΑΟΚ και Αρης, έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, γεγονός που θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις. Η μετά-κορωνοϊού εποχή σίγουρα δεν θα αφήσει ανεπηρέαστους του δύο συλλόγους, καθώς αναμένεται να υπάρξουν οικονομικές πληγές. Η εκτός απρόοπτου απουσία του κόσμου από τα γήπεδα, θα έχει ως αποτέλεσμα έναν εξορθολογισμό του μπάτζετ. Ετσι λοιπόν οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν πάνω σε νέους παίκτες, με μικρά συμβόλαια, αλλά και με μεγάλα προσόντα.

Στο κάδρο του ανασχηματισμού που θα επιχειρήσουν οι δύο ομάδες, ειναι πιθανό να μπουν δύο σημαντικά πρόσωπα. Το ένα ακούει στο όνομα του Γιάννη Μιχαηλίδη και το άλλο στου Απόστολου Τσιλιγγίρη. Πρόκειται για δύο παίκτες που πρέπει να αποτελέσουν ένα κερδισμένο στοίχημα για τον Δικέφαλο και τους «κιτρινόμαυρους», αφού οι συστάσεις από αρκετούς ανθρώπους είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Το Metrosport.gr επιχειρεί να αναλύσει το κεφάλαιο «Τσιλιγγίρης-Μιχαηλίδης» για Αρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα και πως είναι μια κατάλληλη ευκαιρία το ταλέντο τους να μείνει ανεκμετάλλευτο.

Τα αγωνιστικά τους προσόντα

Η ηρεμία που έχει ο 19χρονος πορτιέρε στο παιχνίδι του, είναι κάτι που δεν μπορείς να βρεις ακόμα και από έμπειρους τερματοφύλακες. Τα σωματικά του προσόντα είναι τρομερά, όπως και τα περιθώρια εξέλιξης που έχει, σίγουρα είναι πολλά. Η σκληρή δουλειά είναι κάτι που τον αντιπροσωπεύει σαν ποδοσφαιριστή, αρκεί να μην μείνει στάσιμος, γιατί βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του.

Ο Απόστολος Τσιλιγγίρης κατάφερε να σταθεί άξιος των περιστάσεων στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε με την φανέλα των «κιτρινόμαυρων. Με τον Αστέρα Τρίπολης μπήκε ως αλλαγή στο 90, και με την πρώτη έδειξε τα αντανακλαστικά του, πραγματοποιώντας μια σωτήρια απόκρουση, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, απέδειξε γιατί αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Αρη, δεν έδειξε πανικό σε καμία των περιπτώσεων, και έσωσε την ομάδα από σίγουρα γκολ. Φυσικά σε εκείνο το ντέρμπι ήταν ο ΜVP, χωρίς καμία αμφιβολία. 

Ο Ελληνας στόπερ είναι ένα αυθεντικό ταλέντο στην θέση των στόπερ, αριστεροπόδαρος που στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους ψάχνουμε με το κιάλι και σίγουρα αποτελεί τεράστια ελπίδα για το μέλλον του Δικεφάλου.

Εχει εξαιρετικές, κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις, γεγονός που δείχνει ότι μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν, θυμίζουμε την τοποθέτηση του Βασίλη Μπορμπόκη στο Metropolis 95.5 ότι διαθέτει χτυπήματα μπάλας α λα Φαν Ντάικ. Φέτος πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον Αμπέλ Φερέιρα, στον αγώνα κυπέλλου στην Τούμπα, απέναντι στον ΟΦΗ, με τις συστάσεις για τον νεαρό στόπερ να είναι πολύ καλές, αφού έχει εκπλήξει του πάντες στην ομάδα με τα προσόντα του. Μάλιστα ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς σε διαδικτυακή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, κλήθηκε να σχολιάσει ποιος είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης του ΠΑΟΚ με την απάντηση από τον Σέρβο πορτιέρο να είναι απόλυτη! «Ξεκάθαρα ο Μιχαηλίδης! Είναι ο νέος Νέστα!»

Να τους δοθούν ευκαιρίες

Οπως προαναφέραμε είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δοθούν ευκαιρίες στους δύο ταλαντούχους παίκτες, καθώς στην μετά-κορωνοϊού εποχή, σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές ανακατατάξεις σε θέματα που αφορούν την στελέχωση του ρόστερ.

«Κριτές» στην προσπάθεια να καθιερωθούν οι δύο ποδοσφαιριστές είναι οι προπονητές τους. Από την μία ο Αμπέλ Φερέιρα που σε συνέντευξη του είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που υπάρχει από την μετάβαση από το επίπεδο των ακαδημιών σ΄αυτό της πρώτης ομάδας και από την άλλη ο Μίκαελ Ενινγκ που είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «θα τον στηρίξουμε για να μπει δυναμικά στην πρώτη ομάδα».

 Ολα αυτά όμως θα πρέπει να μετουσιωθούν και στην πράξη, γιατί τέτοια ταλέντα δεν πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο.

Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν ΠΑΟΚ και Αρης

Στο πέρασμα των χρόνων, είδαμε αρκετούς ταλαντούχους παίκτες να αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους έδωσαν οι δύο σύλλογοι από τα μαλλιά και να πράττουν τα δέοντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν ανατρέξουμε λίγα χρόνια πίσω θα δούμε ότι ΠΑΟΚ και Αρης, όταν επιχείρησαν να «σπρώξουν» ταλαντούχους ποδοσφαιριστές δικαιώθηκαν, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό.

Για παράδειγμα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δώσει την ευκαιρία στον Γιάννη Γιαννιώτα, με τον ίδιο να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο το συγκεκριμένο γεγονός. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν τελικά; Να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας και στην συνέχεια λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχε την τότε εποχή ο σύλλογος, να πουληθεί με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, δίνοντας βαθιά οικονομική ανάσα στην ομάδα. Ετσι λοιπόν είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Αρη να επενδύσει πάνω στο νεαρό τερματοφύλακα, γιατί έχει αρκετά χρόνια να βγάλει ταλέντα.

Με την σειρά του και ο ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια έδωσε την δυνατότητα σε αρκετούς παίκτες να αναδείξουν το ταλέντο τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2012, και σήμερα έχει φτάσει να είναι ένας εκ των αρχηγών του Δικεφάλου. Παράλληλα ακολούθησαν δύο δανεισμοί σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Βιτόρια Σετουμπάλ. Οπότε αν οι «ασπρόμαυροι» δεν του έδιναν την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του, ίσως να μην κατάφερνε να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Καταλήγοντας λοιπόν, μέσα από τα παραδείγματα που δόθηκαν, ΠΑΟΚ και Αρης, πρέπει να δώσουν την μέγιστη προσοχή στον Γιάννη Μιχαηλίδη και τον Απόστολο Τσιλιγγίρη , αλλά και σε όλα τα νέα παιδιά των δύο συλλόγων, που έχουν τα προσόντα να φτάσουν ψηλά, γιατί μέσα από τέτοιες επενδύσεις μόνο κερδισμένοι θα μπορέσουν να βγουν οι δύο σύλλογοι, είτε με μία πιθανή πώληση, είτε με την πλήρη καθιέρωση τους στα ρόστερ των ομάδων τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.