Μιχαηλίδης: «O ΠΑΟΚ πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων»

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA, τον ΠΑΟΚ και τη μάχη του με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μεταξύ άλλων, ο Μπάμπης Μιχαηλίδης δήλωσε:

Για την υποχώρηση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA: «Είναι μια κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται όπως πρέπει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι αιτίες είναι πολλές αλλά η βασική είναι ότι το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν 2-3 δυνατές ομάδες και οι άλλες απλά συμπληρώνουν το πρωτάθλημα. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες που όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους στην Ευρώπη έχουν πρόβλημα. Άλλα δεδομένα στα ισχυρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλα στο ελληνικό».

Για το ότι οι οικονομικά ισχυροί δε θέλουν ανταγωνισμό: «Δε θα διαφωνήσω. Γι’ αυτό τα προβλήματα είναι περισσότερα. Οι οικονομικά ισχυροί όταν παίζουν σε ένα πρωτάθλημα με πολύ αδύνατες ομάδες σε σχέση με αυτούς θα πληρώσουν το τίμημα όταν αντιμετωπίσουν καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Στην Ευρώπη ενισχύονται οι μικρομεσαίες ομάδες. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Ενίσχυση σημαίνει και σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής ώστε να παράξουμε περισσοτέρους ποιοτικούς νέους παίκτες, όχι έναν Τζόλη κάθε 5 χρόνια».

Για το αν πρέπει να μπει πλαφόν στη συμμετοχή Ελλήνων στην ενδεκάδα: «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ποια είναι η λύση και αν κάτι τέτοιο μπορεί να βρει εφαρμογή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να ενσκήψουν στο πρόβλημα αλλιώς η απόσταση θα συνεχίσει να μεγαλώνει από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Για τις ακαδημίες και τη λειτουργία του ΠΑΟΚ: «Προφανώς και υπάρχει άλλος δρόμος και ο ΠΑΟΚ πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Έχει δείξει ότι στην επιλογή και τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής λειτουργούσε σωστά. Βέβαια στο επίπεδο της πρώτης ομάδας δε σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα αν μπουν 10 νεαροί. Φαίνεται ο παίκτης που κάνει για την πρώτη ομάδα. Επίσης και ο προπονητής να τους εντάξει στο υπόλοιπο δυναμικό ώστε ο κάθε Τζόλης αν έχει πεπειραμένους συμπαίκτες να βοηθηθεί».

Για την αλλαγή του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν είμαι μέσα για να ξέρω τι συμβαίνει. Αυτό που μπορώ να συγκρίνω είναι το πριν και το τώρα. Πριν, είχαμε έναν προπονητή που ακολούθησε μια αντίληψη παιχνιδιού, είχε επιθετικά στοιχεία, δεν ανταποκρίθηκε και στο τελευταίο διάστημα γύρισε σε σύστημα με τρεις πίσω. Πήγε πιο αμυντικά με αποτέλεσμα να βελτιωθεί το αμυντικό αλλά δεν είναι εύκολο να κρατήσεις ισορροπία στην επίθεση. Τα χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο είναι ότι έχει πιο επιθετικές τάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Σκοράρει περισσότερο αλλά και αυτό έχει το τίμημα του. Πρέπει να βρεθεί η ισορροπία στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι και όταν ο ΠΑΟΚ βρει τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν τότε θα πάει καλύτερα».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από τον ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που από την αρχή της σεζόν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της. Δεν κλείνεται πίσω έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή μέσα στην Τρίπολη».

Πότε θα επιστρέψει στους πάγκους: «Δεν το ξέρω. Ο προπονητής (σ.σ ο Μάκης Χάβος) δέχεται κάποιες προτάσεις και είναι αυτός που αποφασίζει αν τις αποδεχτεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.