Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης για την προπόνηση στην περίοδο του κορωνοϊού

Metrosport Team11 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός Μπάμπης Μιχαηλίδης και μίλησε για το ποδόσφαιρο στην εποχή της πανδημίας, σχολίασε τις αναβολές αγώνων αλλά και την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Σε επίπεδο Α Εθνικής είμαι από το 1987 όταν ξεκίνησα στον Ηρακλή. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, ανά δεκαετία αλλάζει. Είμαστε στην εποχή της εξειδίκευσης, την δεκαετία του 80 τα έκαναν όλα έναν ή δύο άτομα. Βελτιώνονται τα πράγματα και οι άνθρωποι, η προπονητική έχει αλλάξει τα μέγιστα. Μια νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχει πλέον με την πανδημία, οπότε ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από αυτή τη την κατάσταση. Πολλοί αγώνες αναβάλλονται και αυτό παίζει ρόλο στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, όταν ένας ποδοσφαιριστής μένει εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα. Είναι αυτό που λέμε υπο-προπόνηση, προσπαθούμε ως επιτελείο να αποφύγουμε αυτό. Δεν είναι απλό να απαντηθεί για το τι πρέπει να κάνουμε, κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν ήπια συμπτώματα κάποιοι όχι. Οπότε χρειάζονται περισσότερη προσοχή μεταξύ ασυμπτωματικών ή άλλων με ήπια συμπτώματα».

Για το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: «Θα παίξει ρόλο πως οι δύο ομάδες προέρχονται από αναβολές. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ και το επιτελείο του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να επιστρέψουν σωστά οι ποδοσφαιριστές».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1: «Όταν υπάρχουν περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες στο πρωτάθλημα, τότε γίνεται καλύτερο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.