Μιχαηλίδης: «Killer ο Γκάλης, ψυχή ο Γιαννάκης»

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2021

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Άκης Μιχαηλίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη θρυλική ομάδα μπάσκετ του Άρη με αφορμή και την συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τοποθέτηση Γιαννάκη και τη συνύπαρξη των δύο:

«Αυτά που λένε διάφοροι τώρα εκ των υστέρων είναι βλακείες. Ήταν ένα τρόπος παιχνιδιού που εξυπηρετούσε τον Άρη να συμβιώσουν οι δύο παίκτες. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ τους κανένας».

Για τη στεναχώρια που εξέφρασε πως ένιωθε ο Γιαννάκης:

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν εισέπραττα τη στεναχώρια του Γιαννάκη. Το σέβομαι για να το λέει, αλλά δεν το εισέπραττα. Ήταν το αχτύπητο δίδυμο της Ευρώπης εκείνη την εποχή».

Για τον τίτλο που θα έβαζε στον Γκάλη και τον αντίστοιχο στον Γιαννάκη:

«Στον Γκάλη θα έβαζα τον τίτλο ότι ήταν ο αχτύπητος σκόρερ. Δεν μπορούσε να τον κρατούσε κανείς στο ένας με έναν και γι’ αυτό έκαναν οι αντίπαλοι σύνθετες άμυνες. Ο Γιαννάκης ήταν η άμυνα που κρατούσε εκτός από το δικό του πόστο και τη μισή ομάδα. Ο Γκάλης ήταν ο Killer που εκτελούσε τον αντίπαλο και ο Γιαννάκης η ψυχή που δυνάμωνε όλη την ομάδα. Η ομάδα πρέπει να κερδίζει πάντα. Συνέβαλε ο Γιαννάκης σ’ αυτό».

Για το πως ήταν αμφότεροι απέναντι στον ίδιο:

«Υπήρχε απόλυτος σεβασμός και από την πλευρά μου προς εκείνους και από εκείνους προς εμένα. Όλοι μπορούσαν να χτυπήσουν την πόρτα και να συζητήσουμε».

Για τον χαρακτηρισμό που θα επέδιδε στον καθένα όταν έσβηναν τα φώτα:

«Μου ζητάτε δύσκολα πράγματα… Στον Γκάλη θα έβαζα χαρακτηρισμό πως ήταν ο άνθρωπος που ήθελε να πετύχει τους στόχους του κάθε στιγμή. Στον Γιαννάκη ότι ήθελε να κατορθώσει με ψυχή και πνεύμα του να προσπαθήσει για το καλό της ομάδας».

Για το Story της μεταγραφής του Γιαννάκη από τον Ιωνικό:

«Φυσικά και τη θυμάμαι την ιστορία. Πιστεύαμε ακράδαντα ότι θα πάρουμε τον Γιαννάκη. Ήταν η ΑΕΚ δυνατά στο παιχνίδι της απόκτησής του επειδή ήταν κοντά και τον ήθελαν από τον Ιωνικό. Εμείς ήμασταν όμως εκεί και το πήραμε. Αυτό που θέλαμε το κάναμε πάντα. Δεν υπάρχει μυστικό για το πως το κάναμε. Ήταν η καλή μας ομάδα, ο προπονητής και η θέλησή μας. Είχαμε τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.