Μιχάι: «Διεκδικούμε το Πρωτάθλημα, θέλουμε νίκη και στο ντέρμπι»

Metrosport Team27 Νοεμβρίου 2021

Συνέντευξη στους ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ - ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ

Τις περισσότερες συμμετοχές του, από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ (από τον Παναιτωλικό) κατέγραψε ο Ενέα Μιχάι που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Σλόβαν. Ο Μιχάι υποστήριξε με θέρμη, ότι ο Δικέφαλος θα προκριθεί στους «32» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς κοινή πεποίθηση είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει την Λίνκολν και θα κάνει το επόμενο βήμα. Αρχικά ρωτήθηκε για τις συμμετοχές του από την αρχή της φετινής σεζον


  • Φέτος έχεις συμπληρώσει ήδη επτά συμμετοχές στον ΠΑΟΚ φέτος, ενώ στις δυο περασμένες σεζόν είχες αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια, θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο;

«Σίγουρα είμαι χαρούμενος για αυτό. Την περσινή σεζόν λόγω ενός τραυματισμού δεν κατάφερα να κάνω αρκετές συμμετοχές, που πιστεύω ότι αν δεν είχα το θέμα αυτό θα τις έκανα. Από εκεί και πέρα, περιμένω τις ευκαιρίες μου, δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι, για να γίνομαι καλύτερος».

  • Πως κατάφερες να ανταποκριθείς ως αριστερό στόπερ δίπλα στον Φερνάντο Βαρέλα και πως κρίνεις την εμφάνιση σου με την Σλόβαν;

«Δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έπαιξα αριστερά στο κέντρο της άμυνας. Η αλήθεια είναι ότι στις προπονήσεις παίζω και στις δυο πλευρές, αρκετές φορές ο προπονητής με χρησιμοποιεί και στα αριστερά. Είναι ένας στόχος αυτός για μένα να μπορώ να παίζω και στις δυο πλευρές, ένα πλεονέκτημα για μένα. Είμαι λίγο στεναχωρημένος γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε την νίκη με την Σλόβαν που ήταν το πιο σημαντικό για εμάς, αλλά πιστεύω ότι θα προκριθούμε την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα».

  • Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα η ισοπαλία και το ρίσκο που πήρε ο ΠΑΟΚ προς το τέλος;

«Η αλήθεια είναι ότι στον αγωνιστικό χώρο ήμουν λίγο προβληματισμένος από την συμπεριφορά μας, γιατί ρισκάραμε λίγο παραπάνω, ενώ δεν χρειαζόταν με την έννοια ότι μπορούμε να διαχειριστούμε το σκορ στην τελευταία αγωνιστική. Ευτυχώς δεν κινδυνεύσαμε και δεν δεχτήκαμε κάποιο γκολ, δυστυχώς δεν σκοράραμε, αν και είχαμε ευκαιρίες και κοιτάμε τον αγώνα με την Λίνκολν να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση».


«Έτσι θα είμαστε σταθεροί από παιχνίδι σε παιχνίδι»


Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ που διεκδικεί χρόνο συμμετοχής και στο αυριανό ντέρμπι με τον Άρη, ρωτήθηκε για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας.

  • Ενέα να σου θέσουμε μία ερώτηση για την πορεία της ομάδας. Πως σχολιάζετε μέσα στα αποδυτήρια, την αστάθεια που παρουσιάζει το γκρούπ από παιχνίδι σε παιχνίδι;

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μέσα στην ομάδα και πραγματικά αν είχαμε την απάντηση θα το είχαμε δουλέψει και θα το είχαμε βελτιώσει. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Η προσωπική μου άποψη για το θέμα είναι ότι πέρασαν δυο σεζόν που δεν ήταν καθόλου καλές για τον ΠΑΟΚ και έχουν δημιουργήσει ένα ψυχολογικό θέμα στην ομάδα. Όσο πιο γρήγορα το αποβάλλουμε αυτό, τόσο θα είμαστε πιο σταθεροί και η απόδοση μας θα είναι καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Ενέα Μιχάι για την αστάθεια στην απόδοσης του Δικεφάλου.

Ρωτήθηκε ακόμη αν ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα ρυθμού και το αν υπάρχει θέμα προσαρμογής των περισσότερων παικτών στην επιστροφή, μετά από μία διακοπή πρωταθλήματος. Και απάντησε ως εξής: «Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ρυθμού. Θεωρώ ότι είναι κυρίως το πώς δουλεύουμε εμείς τα παιχνίδια και το πώς αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία του παιχνιδιού. Για παράδειγμα θεωρώ ότι υποτιμήσαμε τον Ατρόμητο και αυτό το πληρώσαμε. Θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε ταπεινοί, να γνωρίζουμε ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι σημαντικοί και ότι πρέπει να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε».


Ο Μιχάϊ αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση και στην αυριανή αναμέτρηση της Τούμπας. Πιο συγκεκριμένα για το ντέρμπι με τον Άρη και την ενέργεια που καλείται να έχει ο ΠΑΟΚ, υποστήριξε τα εξής: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει θέμα ενέργειας. Είναι ένα ντέρμπι. Είναι ένα ντέρμπι περισσότερο για τον Άρη, παρά για εμάς γιατί γνωρίζουμε πόσο πολύ θέλει ο Άρης να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από τον Άρη, είμαστε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και η μόνη μας σκέψη είναι το πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για να κάνουμε χαρούμενο και τον κόσμο μας».
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.