Μίχαελ Κρμέντσικ: Ο Τσέχος γκολτζής, ο θαυμασμός στον Κέιν και το δοκιμαστικό στη Σίτι

Πέτρος Χαριζακλής01 Ιανουαρίου 2021

Με την αφλογιστία του Αντόνιο Τσόλακ και με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να σκοράρει αλλά να μην είναι τόσο συμμετοχικός, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αγορά και ψάχνει επιθετικό. Μάλιστα φαίνεται πως βρήκε τον κατάλληλο που δεν είναι άλλος από τον Μίχαελ Κρμέντσικ. Ο 27χρονος Τσέχος επιθετικός είναι ο εκλεκτός για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία και το Metrosport.gr επιχειρεί να αναλύσει το αγωνιστικό του προφίλ, την καριέρα του ενώ καταγράφει άγνωστες λεπτομέρειες για την ζωή του.


Ο Κρμέντσικ αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο στη βελγική Κλαμπ Μπριζ, η οποία τον απέκτησε έναντι 6,5 εκατ.ευρώ υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Οι Βέλγοι τον ήθελαν και ένα χρόνο νωρίτερα όμως τον απέκτησαν τον Γενάρη του 2020. Η Μπριζ τον είχε ανακοινώσει με ένα τρομερό βίντεο, με τον ίδιο στο βίντεο να δείχνει πως έκανε σαχ-ματ στο σκάκι και την ομάδα του να κάνει το κατάλληλο λογοπαίγνιο λόγω της καταγωγής του (Czech Mate). Ο ίδιος τόνισε πως η πρόταση ήταν εξαιρετική και πως είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσει ένα διαφορετικό πρωτάθλημα.

Ο κορωνοϊός του στέρησε την ευκαιρία να παίξει όσο παιχνίδια ήθελε καθώς το πρωτάθλημα Βελγίου διακόπηκε τον Μάρτιο, με την ομάδα του να βγαίνει πρωταθλήτρια. Ο Τσέχος υψηλόσωμος επιθετικός (1,91μ.) έπαιξε έξι παιχνίδια την περσινή χρονιά με την Μπριζ χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Το καλοκαίρι του 2020 έχασε 8 κιλά και πήρε μυϊκή μάζα, τονίζοντας πως δούλεψε περισσότερο από όσο το έκανε στην Τσεχία. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε καλύτερα, με τρία γκολ στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει αυτά τα τρία γκολ, έδωσε δύο ασίστ σε 9 ματς πρωταθλήματος ενώ έπαιξε και τρεις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να σκοράρει.

O προπονητής της Μπριζ παραδέχθηκε πως δεν δίνει στην ομάδα αυτά που θέλει για αυτό και στα 4 τελευταία ματς πρωταθλήματος ήταν εκτός αποστολής.

Από τα 15 του στην Πλζεν

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 ετών στην ομάδα της κωμόπολης που ζούσε (σ.σ. Κράσλιτσε) στα σύνορα με τη Γερμανία. Σε ηλικία 11 ετών ενδιαφέρθηκε η Μπάνικ Σοκόλοφ και τον απέκτησε. Εμεινε για 4 χρόνια εκεί και το 2008 σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Βικτόρια Πλζεν, όταν οι σκάουτερ της ομάδας τον είδαν σε ένα τουρνουά που ήταν πρώτος σκόρερ. Οι γονείς του είπαν πως θα μετακομίσει εκεί και πως θα πάει εκεί σχολείο ενώ στα 15 του υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο. Τότε έμαθε πως ενδιαφέρθηκαν και οι Σλάβια, Σπάρτα και Τέπλιτσε. Η μητέρα του του είπε πως δεν τον άφηνε να πάει στην πρωτεύουσα και πως θα πηγαίνει συχνά στο Πίλσεν για να τον προσέχει.



Μετά από αρκετούς δανεισμούς σε Μπάνικ Σοκόλοφ, Τσάσλαβ, Βλασίμ, Μπάνικ Οστράβα και Ντούκλα Πράγας, τον Γενάρη του 2016 επέστρεψε στην Πλζεν για να μείνει. Αρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και την επόμενη χρονιά λογιζόταν ως ένα σημαντικό μέλος στο ρόστερ της ομάδας. 37 συμμετοχές και 13 γκολ στην πρώτη του γεμάτη χρονιά στην Βικτόρια, αν και δεν αγωνιζόταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια.

Πρώτος σκόρερ και τραυματισμός

Τη σεζόν 2017-2018 πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Επαιξε 34 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έβαλε 22 γκολ και έδωσε 8 ασίστ. Με 16 γκολ σε 24 ματς στο τσέχικο πρωτάθλημα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και οδήγησε την Πλζεν στο πρωτάθλημα, το τελευταίο της μέχρι τώρα. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά ο Κρμέντσικ έπαιξε στην Ευρώπη, με την Πλζεν να φτάνει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το καλοκαίρι η Πλζεν είχε απορρίψει πρόταση 9 εκατ.ευρώ από Μπριζ και Μπορντό.


Την επόμενη χρονιά (2018-2019) ξεκίνησε με 7 γκολ και 3 ασίστ σε 13 ματς πρωταθλήματος και δύο γκολ σε τρία ματς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε εκτός για την υπόλοιπη χρονιά. Η επέμβαση και η αποθεραπεία του πήγαν καλά και ο 27χρονος ήταν παρών στην προετοιμασία της επόμενης χρονιάς. Σε 20 ματς του πρώτου μισού της σεζόν πρόλαβε να σκοράρει 10 φορές και ήταν το εισιτήριο της μεταγραφής του στο Βέλγιο.


Ο Μίχαελ Κρμέντσικ πέτυχε 46 γκολ σε 75 ματς την τελευταία τριετία στην Πλζεν και αυτό του έδωσε την μεταγραφή. Συνολικά με τη φανέλα της τσέχικης ομάδας μετράει 62 γκολ σε 124 εμφανίσεις ενώ έχει μοιράσει και 16 ασίστ. Επίσης, έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Τσεχίας, αν και στα δύο (2015-2016, 2017-2018) ήταν πολύτιμος μέλος της ομάδας του. Στα άλλα δύο απλά ήταν μέλος του ρόστερ.


Διεθνής από το 2016

Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Τσεχίας το 2016 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Νορβηγία (νίκη με 2-1), όπου σκόραρε και το πρώτο γκολ. Συνολικά έχει 24 εμφανίσεις και 9 γκολ με την Εθνική, ωστόσο στο 2020 δεν κλήθηκε αρκετά γιατί δεν έπαιζε ιδιαίτερα στην Μπριζ.


Αγωνιστικό προφίλ

Ο Κρμέντσικ είναι ένας ποδοσφαιριστής που παρά το ύψος του δεν είναι αργός. Συνήθως παίζει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ενώ είναι επιθετικός της μίας επαφής, έχοντας σκοράρει πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο. Βρίσκεται συνεχώς μέσα στην περιοχή αλλά όταν χρειαστεί βγαίνει και έξω από αυτήν για να παρασύρει τους αντίπαλους αμυντικούς. Στην Πλζεν σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο ενώ έπαιζε πολύ με πλάτη και μοίραζε παιχνίδι την ομάδα του. Το δυνατό του σημείο είναι το σκοράρισμα με κεφαλιές καθώς εκμεταλλεύεται απόλυτα το ύψος του (1,91). Είναι καλός στις στημένες φάσεις και είναι εξαιρετικός στα τετ-α-τετ. Μαρκάρει και πιέζει όταν το απαιτεί ο προπονητής του, είναι δεξιοπόδαρος αλλά σκοράρει και με το αριστερό αν χρειαστεί. Εχει καλή φυσική κατάσταση.


Τα μειονεκτήματά του είναι πως δεν βοηθάει στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω, βγαίνει αρκετές φορές οφσάιντ, παίζει αρκετά σκληρά και μαλώνει με τους διαιτητές. Επίσης, δεν έχει καλή τεχνική κατάρτιση ενώ είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν δεν μπορέσει να σκοράρει στα πρώτα του ματς σε μια ομάδα ή σε μια σεζόν, τότε χάνει την αυτοπεποίθησή του.

TIPS ΓΙΑ ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Τα αγγλικά του δεν είναι πολύ καλά και γι΄αυτό έκανε μαθήματα στο Βέλγιο.

Τον Μάιο 2019 το αυτοκίνητο του τράκαρε 4 άλλα αυτοκίνητα στην Πράγα όμως δεν επιβεβαιώθηκε αν ήταν ο ίδιος στο αμάξι του. Από την πλευρά του παίκτη έγινε γνωστό πως οδηγούσε η έγκυος γυναίκα του, αλλά μαρτυρίες έκαναν λόγο πως οδηγούσε άντρας και πως μετά το τρακάρισμα τράπηκε σε φυγή.

Είναι παντρεμένος με την Ντενίσα και έχουν δύο κόρες.


Θαυμάζει τον Χάρι Κέιν από τον οποίο παίρνει παράδειγμα για τις κινήσεις του στο γήπεδο.

Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μαμά του νοσοκόμα. Όταν ήταν 6 χρονών οι γονείς του χώρισαν.

Είναι πλακατζής μέσα στα αποδυτήρια. Του αρέσει το ψάρεμα και το surf.



Σε μικρή ηλικία πέρασε δοκιμαστικό στη Μάν.Σίτι.

Κρμι ή Κρμέλετς τα ψευδώνυμά του. Το δεύτερο σημαίνει ταίστρα.

Αγαπημένη του μουσική: Χιπ χοπ

Αγαπημένο του αμάξι: Audi R8

Αγαπημένο του ποτό: Λευκό κρασί

Αγαπημένος του παίκτης: Φερνάντο Τόρες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.