Μία Τούμπα 100% ΠΑΟΚ

Metrosport Team13 Απριλίου 2022

Των Καστάνη - Πετρωτού - Ζαϊρη 

Το βράδυ της Πέμπτης οι απανταχού φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στην μεγάλη αναμέτρηση του Δικεφάλου με την Μαρσέιγ. Εκεί όπου η λαοφιλής ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

 Για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο ο ΠΑΟΚ, πρέπει να έχει την θετική ενέργεια όλων όσων βρεθούν στο γήπεδο. Την θετική αύρα των υποστηρικτών του. Το πλέον ευχάριστο, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, έτσι όπως δρομολογήθηκαν, είναι πως η ιστορική έδρα του Δικεφάλου, η Τούμπα, θα είναι “ατόφια” ΠΑΟΚ 100%. 

Δεν θα βρεθούν οπαδοί της Μαρσέιγ, ούτε όσοι συνδέονται μαζί τους και προέρχονται από την ελληνική επικράτεια λόγω της αδελφοποίησής τους, δεν θα υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να αποσπαστεί η προσοχή όλων όσων βρεθούν στο γήπεδο και κυρίως των πρωταγωνιστών, από την εξέλιξη του αγώνα. Είναι λογικό, όλο το βάρος να “πέσει” στους πρωταγωνιστές. 

Όμως αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το ξέρει ο Λουτσέσκου, που τους προετοιμάζει ανάλογα. Η μπάλα, εκτός από τον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου οι παίκτες θα επιχειρήσουν να κερδίσουν τον μεγάλο αντίπαλό τους και να προκριθούν, θα “κυλήσει” και στην... εξέδρα (με την μεταφορική έννοια της φράσης). 

 Τα συνθήματα, οι επιδοκιμασίες, η θετική ενέργεια που θα εκπέμψουν οι φίλαθλοι προς την ομάδα, θα βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό, προκειμένου να κάνουν οι παίκτες την μεγάλη προσπάθειά τους. Ένας αγώνας είναι, οι προοπτικές υπάρχουν, η ομάδα έχει ικανότητες, καλείται να τις δείξει σε ένα ακόμη τελικό. 

Και όπως συνηθίζουν να λένε στην Τούμπα, οι παίκτες και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας: “Τους τελικούς δεν τους παίζουμε, τους τελικούς τους κερδίζουμε”. Με αυτή την φιλοσοφία θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας οι πρωταγωνιστές. Με αυτό το σύνθημα θα επιχειρήσουν να “γράψουν” μία ακόμη, ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ήδη, οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, ανεξάρτητα από την ομάδα την οποία υποστηρίζουν, αναγνωρίζουν την επιτυχία του ΠΑΟΚ. 

Εδώ που βρέθηκε στους “οκτώ” της διοργάνωσης. Σκεφτείτε ποια θα είναι η στάση τους, εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους τέσσερις του θεσμού. Αναλογιστείτε, πόσο μεγάλο αντίκτυπο, θα έχει μία τέτοια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και ποιες θα είναι οι προοπτικές που θα υπάρξουν για το μέλλον. 

Ανεξάρτητα με το τι θα σκεφθούν οι άλλοι για τον Δικέφαλο, το βασικό είναι πως μία τέτοια επιτυχία, θα σκορπίσει απεριόριστη χαρά στους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που βρίσκονται σε όλη την υφήλιο. 

 Για να έρθει όμως αυτή η μεγάλη στιγμή, όλοι πρέπει να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι. Όλοι ανεξαιρέτως, όσοι κυρίως, βρεθούν στο γήπεδο. Αυτή η θετική ενέργεια σε μία Τούμπα με ΠΑΟΚ 100% μπορεί να προσδώσει στην ομάδα, την ώθηση που χρειάζεται. 

 Ο Δικέφαλος ζει ιστορικές στιγμές. Άπαντες ονειρεύονται. Όμως, βαδίζουν προσγειωμένοι και θέλουν να προχωρήσουν βήμα προς βήμα, για τον μεγάλο στόχο. Αυτή την στιγμή, ο δεύτερος αγώνας με την Μαρσέιγ, αποτελεί την μέγιστη πρόκληση για όλους. 

Η Τούμπα μπορεί να “συντρίψει” ψυχολογικά τους παίκτες της Μαρσέιγ. Εφόσον τα καταφέρει, χωρίς να δώσει το παραμικρό αρνητικό δικαίωμα, τότε θα έχει δώσει μία μεγάλη ώθηση στην ομάδα για την πρόκριση. Μία Τούμπα όπως παλιά, μία Τούμπα ατόφια, 100% ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.