Μία τερατώδης συμφωνία απειλεί να αλώσει τα πάντα

Δημήτρης Μπούζας04 Νοεμβρίου 2021

Θα μπορούσε – και έπρεπε – να χαρακτηριστεί σαν είδηση βόμβα η αποδεδειγμένη πλέον και όχι διαφαινόμενη μέχρι πρότινος συμμαχία ανάμεσα στους προέδρους του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Κι αυτό, γιατί οι άθλιες και διαχρονικά διαταραγμένες σχέσεις τους που έχουν γράψει ιστορία, δεν προϊδέαζαν για κάτι τέτοιο. Και όταν λέμε άθλιες και διαταραγμένες, δεν αναφερόμαστε στις απλές και φυσιολογικές επιχειρηματικές κόντρες, αλλά σε έναν φρικτό και ανελέητο πόλεμο αλληλοεξόντωσης. 

Ωστόσο αυτή η για πολλούς και ιδιαίτερα σημαντικούς λόγους είδηση, πέρασε στα ψιλά όχι μόνο των ελεγχόμενων από τους δύο μιντιάρχες ΜΜΕ, αλλά και από τους ελάχιστους ουδέτερους. Για τους πρώτους βέβαια ο λόγος πασιφανέστατα είναι η αγωνία πως θα αντιδράσει η κοινή γνώμη σε αυτό το μυστηριώδες, σκοτεινό και εκτός των ορίων της λογικής αλλά και της ηθικής συνταίριασμα. Στον ανελέητο όπως προαναφέραμε πόλεμο λάσπης, οι χαρακτηρισμοί και οι δολοφονίες χαρακτήρων προκαλούν και σκανδαλίζουν. Ιδιαίτερα το τι έχει «φιλοξενηθεί» σε βάρος του ηγέτη των πρασίνων στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί, πολύ περισσότερο και να αναδημοσιευτεί. Βέβαια κάποιοι «μεγάλοι» πολλές φορές όταν το επιβάλλει το συμφέρον τους, τα περί κοινής γνώμης ούτε τα υπολογίζουν. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η λάσπη και το ξεκατίνιασμα ξεπέρασαν και τα όρια του αποκρουστικού. Κράτησε χρόνια αυτός ο βρώμικος πόλεμος και για αυτό το λόγο προφανώς κανείς δεν περίμενε ότι οι άσπονδοι και θανάσιμοι εχθροί θα βρισκόντουσαν κάποια στιγμή στον ίδιο δρόμο. 

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Αλαφούζος βρέθηκε κάποια στιγμή στο πλευρό του Ιβάν, όταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ πήρε την ευθύνη να γκρεμίσει την παράγκα του Κόκκαλη και του Μαρινάκη. Ήταν ένας από τους μπροστάρηδες μαζί με τον Μελισσανίδη, αλλά και ήταν ο ίδιος που ξεκίνησε το βρώμικο και συκοφαντικό πόλεμο σε βάρος του Ιβάν, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ΜΜΕ. Θεωρώντας τον επικίνδυνο, ο ηγέτης των πρασίνων εξαπέλυσε μια επίθεση με ψευδολογίες και ανεπίτρεπτες συκοφαντίες, κάτι για το οποίο βέβαια ζήτησε πολύ γρήγορα συγνώμη. 

Ο πράσινος ηγέτης χαρακτηρίζεται ιδιόρυθμος και πολλές φορές αυτό τον παρουσιάζει ευάλωτο και ευμετάβλητο, όχι βέβαια σαν επιχειρηματία (εκεί τα πηγαίνει καλά), αλλά σε όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό. Κάποιες φορές μάλιστα στα δύσκολα τσιμπούσε το τυράκι χωρίς να βλέπει τη φάκα που του έστηνε ο Μαρινάκης, αβαντάροντας τον με τα ΜΜΕ τα δικά του, στα δύσκολα της προεδρίας του. 

Αυτό βέβαια έγινε λίγες φορές γιατί υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς των πρασίνων. Ας έρθουμε όμως στα τωρινά τα οποία μας φέρνουν με ψυχρό τρόπο μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη, από το γεγονός ότι από εδώ και πέρα οι δύο πανίσχυροι μιντιάρχες και πρώην θανάσιμοι εχθροί, θα βαδίζουν χέρι – χέρι, όχι μόνο στα επιχειρηματικά, αλλά και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό το τελευταίο αποτυπώθηκε ανάγλυφα στην «αλλαγή πλεύσης» του ΣΚΑΙ, ενός καναλιού που δεν αφιέρωνε ούτε δευτερόλεπτα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, να αλλάζει τακτική και να ακολουθεί πιστά την ερυθρόλευκη γραμμή όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα ΜΜΕ του Μαρινάκη. Συγκεκριμένα ρεπορτάζ επιθετικά για την ΕΠΟ, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Ο κίνδυνος να αλωθούν τα πάντα στον χώρο του ποδοσφαίρου θεωρείται πολύ πιθανός, αν όχι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η επικοινωνιακή ισχύς του «διδύμου» θεωρείται ικανή να αλώσει τα πάντα, πιέζοντας, εκβιάζοντας και απαιτώντας υποταγή από θεσμούς, γιατί όχι και από τις όποιες Κυβερνήσεις.

ΥΓ: Σημαντική ευρωπαϊκή βραδιά και πρόκληση όχι μόνον για τον κόουτς και τους παίκτες του, αλλά και για τον λαό του ΠΑΟΚ. Το στοίχημα της πρωτιάς πρέπει να κερδηθεί. Ενωμένοι τις υπερβατικές στιγμές οι ασπρόμαυροι, θεωρείται βέβαιο ότι θα μεγαλουργήσουν για μια ακόμη φορά. Καλή τύχη στον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.