Μία τεράστια προσπάθεια και μία μεγάλη αδικία

Βασίλης Μάστορας12 Ιανουαρίου 2021

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Στη Λαμία ο Αρης έγινε ασορτί με τον καιρό, τα μούσκεψε και έφυγε δικαίως ηττημένος. Το παραδέχτηκαν και ο Μάντζιος και οι παίκτες. Χθες όμως στους «Ζωσημάδες» ο Αρης έχασε δύο βαθμούς χωρίς να έχει μερίδιο στην ευθύνη.

Αυτή καταλογίζεται πρώτα στον διαιτητή Τσαγκαράκη, ο οποίος ακύρωσε γκολ του Μαντσίνι στο 33’ καταλογίζοντας στην εξέλιξη της φάσης φάουλ του Μάνου στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Υπήρχε παράβαση; Ο Χουτεσιώτης έδιωξε την μπάλα μετά από γύρισμα του Σίλβα κι όταν αυτή πήγε στον σκόρερ Μαντσίνι, ο Μάνος χωρίς πρόθεση σκόνταψε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος προσποιήθηκε ότι χτυπήθηκε. Ο υπεύθυνος VAR δεν ήταν σίγουρος για το αν υπάρχει παράβαση, έστειλε τον Τσαγκαράκη στην… οθόνη του VAR, όπου είδε τη φάση και ακύρωσε, κακώς, το γκολ.

Αυτό, που όπως φαινόταν ο αγώνας, θα έδινε τη νίκη σε όποια ομάδα θα το πετύχαινε. Γιατί σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που όταν άρχισε το παιχνίδι, είχε πολλές παγίδες λόγω της νεροποντής κι όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν… χωράφι, ποιοτικό ποδόσφαιρο δεν υπήρχε περίπτωση να παιχτεί. Από δύο ομάδες μάλιστα, που κάτω από άλλες συνθήκες βγάζουν ποιότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα μπαίνει ένα ζήτημα: ποια ομάδα αδικήθηκε περισσότερο από τον κακό αγωνιστικό χώρο. Θεωρητικά ο Αρης ο οποίος κυκλοφορεί, περισσότερο, κάτω την μπάλα και με ταχύτητα. Πλεονέκτημα που αφαιρέθηκε από το παιχνίδι των «κιτρίνων» λόγω των κακών συνθήκων που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο χθεσινός Αρης πάντως δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που έδειξε στη Λαμία, σ’ έναν αγωνιστικό χώρο κατά ένα κλικ χειρότερο. Ο Μάντζιος επένδυσε περισσότερο στη δύναμη και λιγότερο στην τεχνική και γι’ αυτό από την αρχή του αγώνα έβαλε στην 11άδα τον Τζέγκο και τον Μαντσίνι. Ετσι ο Αρης κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα. Πίεσε ψηλά και ήταν απαιτητικός στη διεκδίκηση της νίκης. Απόδειξη; Ότι στα πρώτα επτά λεπτά κέρδισε τρία κόρνερ. Εκλεινε εύκολα τους διαδρόμους και είχε περισσότερη ώρα στην κατοχή του την μπάλα. Κινδύνευσε δύο μόνο φορές από σουτ του Σιόντη και του Καρτάλη, μετά το 20ο λεπτό στο α’ ημίχρον και ισάριθμες φορές στο β’, από τον Κριζμάν και τον Παμλίδη.

Οι «κίτρινοι» συνολικά είχαν 12 τελικές από τις οποίες οι πέντε είχαν κατάληξη της εστία των Ιωαννίνων.

Ολα λοιπόν ήταν υπέρ των «κίτρινων», οι παίκτες των οποίων έμοιαζαν με θωρηκτά στο λασπωμένο γήπεδο. Ετρεξαν πολλά χιλιόμετρα, έδωσαν με πάθος πολλές μάχες και κατάφεραν να αφοπλίσουν τα ατού του αντιπάλου. Το μόνο που έλλειπε ήταν το γκολ. Η απόφαση του Μάντζιου στο 56’ να βάλει δεύτερο φορ, τον Λόπεθ, ανεξαρτήτως αν δεν απέφερε γκολ ήταν λογική, με δεδομένο ότι μαζί με τον Μάνο ο Ισπανός είναι δύο παίκτες που η μαχητικότητα τους κάτι θα μπορούσε να φέρει επιθετικά στη… λασπομαχία.

FOCUS

O πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης έχει κάνει την αποτίμηση των λόγων της ήττας του; Κι αν ναι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι του στοίχησαν αρκετά οι ανορθογραφίες (τις λες και πολιτικά εγκλήματα) που έκανε στο κομμάτι του αθλητισμού; Αν όχι, προφανώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.