Μία προσευχούλα για τη Γωγώ, καμία άλλη Γωγώ να μην πέσει θύμα bullying

Δημήτρης Κανελλάκης22 Ιουνίου 2021

Προσευχούλα για τη Γωγώ του ζήτησε ο πονεμένος πατέρας, ο πατήρ Βησσαρίων, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο youtube. Ενα ξέσπασμα του χαροκαμένου πατέρα που συγκλονίζει, σου κόβει τα πόδια, σου ραγίζει την καρδιά.

Και σε βάζει σε σκέψεις για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ο πατήρ Βησαρίων έχει τον πόνο του, βιώνει την απώλεια του παιδιού του, ενός 15χρονου κοριτσιού, το οποίο έφυγε από τη ζωή μετά από μια εγχείρηση για να χάσει βάρος.

Εχασε το αγγελούδι του, το κοριτσάκι του και αποδίδει το θάνατο σε ιατρικό λάθος. Δεν ξέρω αν ισχύει. Δεν έχω τις γνώσεις, δεν μπορώ να πω αν πράγματι πρόκειται για ιατρικό λάθος ή όχι.

Μπορώ, όμως, να σχολιάσω το γεγονός που υποχρέωσε τον πατέρα Βησσαρίωνα να αναζητήσει στην ιατρική βοήθεια την λύτρωση του παιδιού του.

Η Γωγώ ήταν ένα παχύσαρκο κορίτσι. Και εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης δεχόταν bullying. Την σχολίαζαν αρνητικά για το βάρος της κι αυτό την πλήγωνε, δεν το άντεχε, επηρέαζε πολύ αρνητικά την καθημερινότητά της, την ψυχολογία της, την διέλυε.

Γιατί ένα παιδί να ζει αυτό το μαρτύριο λόγω της εικόνας του, λόγω ενός προβλήματος που έχει να κάνει με την υγεία του; Γιατί να υπάρχουν παιδιά σε αυτή την ηλικία των 15-16 ετών που να μην καταλαβαίνουν πόσο επώδυνο είναι να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε ένα άλλο παιδί;

Γιατί να μην τα έχει λύσει αυτά τα προβλήματα η οικογένεια, το σχολείο, η ευαισθησία των παιδιών;

Τα ερωτήματα είναι σκληρά και βασανιστικά. Η Γωγώ δεν θα γυρίσει πίσω. Εφυγε τόσο άδικα και βύθισε στη θλίψη την οικογένειά της και τον καθένα που πληροφορήθηκε το γεγονός και έχει καρδιά, έχει αισθήματα, έχει λογική.

Ομως, υπάρχουν κι άλλα παιδιά σαν τη Γωγώ δίπλα μας. Υπάρχουν κι άλλα παχύσαρκα παιδιά, ή με άλλα προβλήματα. Πρέπει να τα προστατέψουμε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να τα σεβαστούμε, να τα καταλάβουμε, να έχουμε έναν καλό λόγο να τους πούμε και ένα χαμόγελο να τους προσφέρουμε.

Την αγάπη μας να τους δώσουμε και να το κάνουμε απλόχερα, όχι να νιώσουν την απόρριψη από την συμπεριφορά μας.

Μια προσευχή για την Γωγώ... Και καμία άλλη Γωγώ να μην πονέσει εξαιτίας της εμφάνισής της. Καμία άλλη Γωγώ να μην κινδυνέψει. Καμία άλλη Γωγώ να μην χάσει τη ζωή της...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.