Μία πρόκριση, πολλές προεκτάσεις για τον Άρη

Μάνος Χατζάκης16 Σεπτεμβρίου 2020

Κάθε ώρα που περνά, τόσο ανεβαίνει η ένταση στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι σε λίγες ώρες θα αντιμετωπίσουν την Κόλος Κοβαλίβκα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν το παν, για να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να αποκλείσουν τους Ουκρανούς, προκειμένου να καρπωθούν τα οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη.

Η ΠΑΕ, εν μέσω πανδημίας, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να ενισχύσει το ρόστερ, δείχνοντας παράλληλα συνέπεια και στις υποχρεώσεις, που... κληρονόμησε από την παλιά ΠΑΕ. Οι υποθέσεις των πρώην ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είχαν λαμβάνειν, έκλεισαν επιτυχώς, ωστόσο η τόνωση των ταμείων είναι απαραίτητη υπόθεση, τη στιγμή που τα έσοδα είναι ελάχιστα. Ετσι, πιθανή πρόκριση επί των Ουκρανών θα έχει πολλαπλά οφέλη τα οποία αναλύουμε παρακάτω:

Πρόκριση 260.000 ευρώ

Αν το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ πετάξει εκτός συνέχειας την Κόλος, θα εισρεύσουν στα ταμεία 260.000 ευρώ, τα οποία ως ποσό δεν είναι... αστρονομικό, ωστόσο είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα. Ο επόμενος αντίπαλος των “κιτρινόμαυρων” θα είναι η κροατική Ριέκα και, αν καταφέρουν και περάσουν και από τον Γ' γύρο, τότε θα κερδίσουν άλλες 280 χιλ. ευρώ. Η οικονομική διάσταση της αυριανής αναμέτρησης είναι σημαντική, ενώ ας μην παραλείψουμε και τα έσοδα από τηλεοπτική κάλυψη και χορηγούς.

Εξτρα μεταγραφική ώθηση

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε μεταγραφική αναζήτηση και θα αποκτήσουν, πιθανότατα, τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές. Εχοντας κάποια χρήματα στην... άκρη, θα μπορέσουν να το πράξουν με μεγαλύτερη άνεση και, ενδεχομένως, να επιδιώξουν κάποια καλύτερη περίπτωση, αν και, όπως όλα δείχνουν, είναι κοντά στην απόκτηση στόπερ με τον οποίο βρίσκονται σε επαφές.

Ευρωπαϊκή ψυχολογία

Παράλληλα, αν το σύνολο του Ένινγκ περάσει στην επόμενη φάση, τότε θα διατηρήσει τον ευρωπαϊκό αέρα, θα παρατείνει την -εκτός των συνόρων αύρα- και θα αγωνίζεται και στο ελληνικό Πρωτάθλημα με διαφορετική ψυχολογία. Επίσης, ας μην παραλείψουμε και την κατάταξη των ομάδων στη λίστα της UEFA. Οσο, η ομάδα παίρνει βαθμούς, τόσο ανεβαίνει, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.