Μια οικογένεια στην Κόστα Ρίκα περνά καραντίνα με 37 παιδιά!

Metrosport Team06 Μαΐου 2020

Ζευγάρι από την Κόστα Ρίκα περνά την καραντίνα μαζί με τα 37 παιδιά του. Η Μέλμπα Χιμένες και ο Βίκτορ Γκούσμαν είναι γονείς 37 υιοθετημένων παιδιών και κατοικούν όλοι μαζί σε ένα σπίτι. Η μεγάλη οικογένεια πέρασε μαζί έξι εβδομάδες κλεισμένη στο σπίτι λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού. Τα παιδιά είναι ηλικίας από τριών έως και 25 ετών.

«Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Πρέπει να φροντίσουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να το κάνουμε από την αγάπη μας και την υπευθυνότητά μας», σημειώνει η Χιμένες, η οποία είναι συνταξιούχος πρώην εργαζόμενη στον τομέα του σχεδίου μόδας. 

Το ζευγάρι συνηθίζει να υιοθετεί παιδιά αφού τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες έχει αναλάβει την αναδοχή 150 παιδιών συνολικά ως αντάλλαγμα για τη σωτηρία του βιολογικού τους παιδιών που είχε όγκο στον εγκέφαλο. 

Το σπίτι τους είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτει και έναν κήπο, οπότε τα παιδιά μπορούν να κινούνται άνετα. Τόσες ημέρες τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα αλλά οι γείτονες φρόντιζαν να παρέχουν τρόφιμα και ρούχα στην οικογένεια. 

«Είναι μια όμορφη εμπειρία. Είναι ωραία αλλά και δύσκολα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι εύκολα... Πρέπει να αναζητούμε πράγματα που τα ενδιαφέρουν, να κάνουμε αλλαγές, ώστε να μην κουράζονται», παραδέχεται η μητέρα.

Η καθημερινότητα των παιδιών περιλαμβάνει οικιακές εργασίες, όπως το μαγείρεμα και το σκούπισμα, τα μεγαλύτερα βοηθούν τα μικρότερα στα μαθήματά τους ενώ κάποια έχουν αναλάβει τις εξωτερικές εργασίες. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.