Μια ωδή στον Λούκα Ντόντσιτς!

Στέλιος Παρθενάκης24 Αυγούστου 2020

Την ώρα του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ πολλοί από τους φαν του ΝΒΑ το βράδυ της Κυριακής έριχναν κλεφτές ματιές στον αγώνα Ντάλας με Κλίπερς.

Ο μεθυστικός Λούκα Ντόντσιτς σκόραρε 42 πόντους και το buzzer beater στο φινάλε και οι Μάβερικς επικράτησαν 135-133 των Κλίπερς στην παράταση, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2.

Η υφήλιος έχει να λέει... για τον Λούκα Ντόντσιτς!

Με 3.7 δευτερόλεπτα να απομένουν και το Ντάλας πίσω με ένα πόντο, ντρίμπλαρε με… αφύσικη αίσθηση του χρόνου, έκανε το κλασικό step back και πέτυχε το νικητήριο τρίποντο!

Για τους λάτρεις της στατιστικής παραθέτουμε τα νούμερά του σε έναν τρομερό αγώνα...43 πόντοι από 14/20 δίποντα, 4/10 τρίποντα και 3/5 βολές, 17 ριμπάουντ, 13 ασίστ, δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ, όλα αυτά σε 46 λεπτά, όλα αυτά με διάστρεμμα από το προηγούμενο ματς το οποίο κανονικά δεν έπρεπε να επιβαρύνει.

Είναι όμως παίκτης παλαιάς κοπής και παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτό το ματς είχε 0/10 σουτ ισοφάρισης ή προσπέρασης στο τελευταίο λεπτό στη διάρκεια της σεζόν 2019/20, έβαλε όσα είχε χάσει στα προηγούμενα δεκάδες ματς.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι Σλοβένος άσος που γαλουχήθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης και είναι ένα φοβερό project έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα και είναι πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία. Μαζί με τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο θα πάρουν τα υψηλότερα συμβόλαια στην ιστορία του ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια...

Λεμπρόν Τζέιμς, Νόβακ Τζόκοβιτς, Στεφ Κάρι, ο λογαριασμός της Ευρωλίγκας, οι πρώην συμπαίκτες του στην Ρεάλ και… ο υπόλοιπος μπασκετικός πλανήτης παραμιλάει με τον Ντόντσιτς!

"Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που είχα" είπε αρχικά και προσέθεσε: "Όχι μόνο όταν η μπάλα μπήκε, αλλά κι όταν είδα όλη την ομάδα να τρέχει προς εμένα. Αυτό ήταν κάτι μοναδικό, ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που είχα ποτέ ως παίκτης. Απλά κάτι μοναδικό", τόνισε δείχνοντας πως το βασικό είναι πρώτα να το ζεις και να το απολαμβάνεις!

Πλέον,με τη σειρά στα ίσα (2-2) και την ψυχολογία στα ύψη, το Ντάλας έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των Λος Άντζελες Κλίπερς και να πάει μακριά. Κι ας έχει στον πάγκο με πολιτικά τον Κρίσταπς Πορζίνγκινς, όπως έγινε στο Game 4. Ο Λούκα Ντόντσιτς ξέρει τι πρέπει να κάνει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.