Μια νίκη με πολλαπλά οφέλη για τον Ηρακλή και η προοπτική της

Στέλιος Παρθενάκης15 Μαρτίου 2021

Στο Ιβανώφειο η νίκη με καλή εμφάνιση για τον Ηρακλή κόντρα στο Μεσολόγγι με 100-78 σκόρπισε χαμόγελα και ικανοποίηση.

Ο Ηρακλής ανέβηκε στις 7 νίκες και στην 6η θέση, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ψυχολογία. Πλέον, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να είναι σε μια πιο πλεονεκτική θέση και φυσικά το αποτέλεσμα σε 3 αγώνες με Περιστέρι, Άρη και Μεσολόγγι να δείχνουν έναν Ηρακλή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Οι επόμενες 45 ημέρες είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους παίκτες να απολαύσουν τη χρονιά και να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Τα δύσκολα πέρασαν, άλλη αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει και πλέον μόνο πολλά οφέλη μπορεί να έχει ο Ηρακλής από τα ματς που απομένουν.

Κεφάλαιο παίκτες και Σκουρτόπουλος

Η εμφάνιση και η επιτυχία κόντρα στο Μεσολόγγι κλείδωσε την παραμονή και έδωσε λόγους για πολλά χαμόγελα. 100 πόντοι, ανεβασμένοι Ίμπανκς, Χάνλαν και Χάγκινς, ενώ ο Καββαδάς δείχνει γιατί αποτελεί την βάση του Ηρακλή. 15 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 11 κερδισμένα φάουλ σε ένα άτυπο τριπλ-νταμπλ για τους λάτρεις της στατιστικής. 

Ο Σκουρτόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Φίλλιο, Γκιουζέλη και Γεωργαλά, όπως θα πρέπει να κάνουν όλοι οι σύγχρονοι προπονητές. Η ομάδα στο τέλος χειροκροτήθηκε και φυσικά η ηρεμία επανήλθε ύστερα από καιρό. Ήταν σίγουρα η πιο σημαντική εντός έδρας νίκη, αφού είχε μεσολαβήσει μόνο η νίκη με τη Λάρισα και οι βαριές σε γόητρο ήττες από ΠΑΟΚ και Άρη. 

Ο Έλληνας κόουτς θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και για τη επόμενη χρονιά, οπότε έχει μπροστά του 6 εβδομάδες να μετρήσει κέρδη και απώλειες. Οι παίκτες από τη μεριά τους μπορούν να αποδείξουν πολλά, αφού και μόνο η οικονομική συνέπεια είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Όμως, υπάρχουν αρκετά τρωτά που πρέπει να διορθωθούν σε μια επαγγελματική ομάδα στην πορεία του χρόνου…

Πλέι-οφ και Ευρώπη

Ο «Γηραιός» δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, αλλά μπορεί να φύγει νικητής από τη Λάρισα και παράλληλα να κερδίσει τον Προμηθέα στην έδρα του. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις με Λαύριο, ΑΕΚ και ΠΑΟ φαντάζουν πολύ δύσκολες, όμως ο Ηρακλής δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Άρα, η οκτάδα και τα πλέι-οφ δεν είναι άπιαστο όνειρο. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ο Ηρακλής θα παίζει παντού για τη νίκη.

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο η ομάδα να αλλάξει DNA. Να έχει ψυχολογία νικητή και να παλεύει μέχρι το τέλος για το καλύτερο. Για τον λόγο αυτό η διάκριση στην Ευρώπη είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει στο FUC, που δεν είναι και η πιο δύσκολη διοργάνωση. Την πολωνική Άνβιλ θα βρει στο δρόμο του ο Ηρακλής, μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε για τους "16" του FIBA Europe Cup.

Ο "Γηραιός" που προκρίθηκε με τρεις νίκες από τη "φούσκα" του Ντεν Μπος, θα αντιμετωπίσει τους Πολωνούς στις 23 Μαρτίου 2021, σε μονό παιχνίδι, προκειμένου να περάσει στην προημιτελική φάση.Εάν και εφόσον προκριθεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Νες Ζιόνα - Κίεβ Μπάσκετ.

Το να διεκδικείς το παραπάνω έστω και αν μπορεί να αποκλειστείς , μόνο μπροστά μπορεί να σε πάει σα σύλλογο.

Η πίεση του κόσμου και οι απαιτήσεις

Ο κόσμος του Ηρακλή έχει δημιουργήσει μια τρομερή ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο και έχει εξυμνηθεί από όλους τους υγιείς μπασκετικούς. Ρυθμός, ατμόσφαιρα και φυσικά ένα Ιβανώφειο που κοχλάζει. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός κλουβί. Φέτος, λόγω της πανδημίας δεν υπάρχει αυτό, αλλά οι απαιτήσεις παραμένουν. Δεν αντέχουν όλοι την πίεση όμως. Η απουσία των φιλάθλων έχει στερήσει αρκετές εντός έδρας επιτυχίες. Όμως, αυτό ισχύει για όλους τους συλλόγους. Ο κόσμος του Ηρακλή έχει τον δικό του τρόπο σε όλα, ταυτίζεται με την ομάδα. Οπότε, είναι αλληλένδετο κομμάτι με την πορεία του συλλόγου και με δεδομένη την έλλειψη των άλλων τμημάτων όλες οι ελπίδες εντάσσονται στο μπάσκετ. Ποιος θα ήταν ο Ηρακλής χωρίς τον κόσμο του; Δεν τίθεται καν το ερώτημα!

Η διοίκηση και το μέλλον

Η οικονομική συνέπεια σε έναν σύλλογο είναι ευλογία και ο Ηρακλής έχει την τύχη να διαθέτει τον Θόδωρο Δρακόπουλο που είναι απόλυτα συνεπής. Από εκεί και πέρα είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν σε επίπεδο οργάνωσης, στελέχωσης και προσώπων. Έχουν γίνει αρκετά λάθη και ένας ζωντανός οργανισμός τα έχει αυτά. Η νίκη στην υπόθεση Χάγκινς βοήθησε σε πολλά επίπεδα να πάρει πόντους ο σύλλογος και να δείξει ότι θα βελτιωθεί. Υπάρχουν δεδομένα στην επικοινωνία της διοίκησης με τους φιλάθλους, αλλά αυτά συμβαίνουν σε όλους τους συλλόγους. Μια ομάδα όμως με την ιστορία και τις φιλοδοξίες του Ηρακλή θα πρέπει να ξεπερνάει τους σκοπέλους και να πηγαίνει κάθε χρόνο ένα βήμα μπροστά. Οπότε όλα μπορούν να λυθούν ή και να μη λυθούν με διάλογο, συσπείρωση στο κατάλληλο χρονικό διάστημα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: Ο Ηρακλής με την εξασφάλιση της παραμονής μπήκε σε μια περίοδο που μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Αρκεί να το πιστέψουν όλοι στο Ιβανώφειο…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.