Μια νίκη δε σημαίνει βελτίωση για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος26 Ιανουαρίου 2022

Στους δύο τελευταίους αγώνες ο Αρης στερείται ισορροπίας στις δύο πλευρές του παρκέ καθώς η βελτιωμένη εικόνα του στην άμυνα στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών δεν συνδυάστηκε με σωστή λειτουργία στην επίθεση καθώς δεν είχε ορθολογικές επιλογές.

Η επίδοση των 70 πόντων μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλή δεδομένου του αριθμού των κατοχών που διαχειρίστηκαν οι «κίτρινοι» καθώς αυτές ήταν περισσότερες από 80. Αυτές εξασφαλίστηκαν μέσα από την αποτελεσματική άμυνα και το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε (τουλάχιστον) 18 περισσότερες επιθέσεις από τον Απόλλωνα Πατρών μέσα από την κυριαρχία της στο επιθετικό ριμπάουντ και τα λιγότερα λάθη. Τα δε 11 κλεψίματα, της έδωσαν τη δυνατότητα να βρει σχεδόν το 30% των πόντων της στο ανοιχτό γήπεδο ή σε κατάσταση δευτερεύοντος αιφνιδιασμού.

Αυτοί οι αριθμοί αναδείχθηκαν μέσα από την άμυνα και από άλλη πλευρά καταδεικνύουν το πρόβλημα στην επίθεση και για την ακρίβεια τη διαχείριση κατοχών στο σετ παιχνίδι. Αυτό τη δυσκολία φανέρωσαν οι «κίτρινοι» το περασμένο Σάββατο και θα προσπαθήσουν να επιλύσουν χρησιμοποιώντας τα δύο επόμενα παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός) καθώς η αποτελεσματική άμυνα δεν είναι αρκετή για να τους οδηγήσει στα Playoffs του Πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι με τη συνύπαρξη των Ολιβιέ Χάνλαν-Τζέιμς Κέλι στο παρκέ, ως ένα βαθμό άλλαξε ο τρόπος έκφρασης του Αρη στην επίθεση. Αρχικά η μπάλα ήταν στα χέρια του Καναδού γκαρντ ο οποίος είτε εκτελούσε εκμεταλλευόμενος την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός είτε δημιουργούσε χώρους για τους συμπαίκτες του. Πλέον, ο τρόπος χρησιμοποίησής του είναι διαφορετικός και είναι φανερό ότι δεν έχει βρεθεί χημεία μεταξύ των Κάουαν, Χάνλαν και Κέλι.

Οι ψηλοί λειτουργούν περισσότερο σε off ball παιχνίδι – δηλαδή παιχνίδι χωρίς την μπάλα – δεν είναι αποτελεσματικοί σε σκριν απελευθέρωσης των κοντών και αποφεύγουν τις pick n’ roll φάσεις. Αυτή την εικόνα θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Γιάννης Καστρίτης στις προπονήσεις του επόμενου διαστήματος, προφανώς θα χρησιμοποιήσει και τα δύο επόμενα παιχνίδια με σκοπό τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στους αγώνες που θα κρίνουν τον στόχο της συμμετοχής στα Playoffs.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.