Μια νέα εποχή, με κορύφωση τη Νέα Τούμπα, αλλά εκεί ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίζει μόνο με τις Λαμίες

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Ιουνίου 2021

Mακάρι να έχουν δίκιο τα σέρβικα ΜΜΕ που αναφέρονται σε ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Μακάρι να γίνει αυτή η μεταγραφή. Γιατί ένας ΠΑΟΚ νταμπλούχος που θα παίξει και σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, χρειάζεται παίκτες αξίας από Πρίγιοβιτς και πάνω. Σε όλες τις θέσεις, για όλους τους ρόλους.

Να το θέσουμε αλλιώς: Ενας τέτοιος ΠΑΟΚ χρειάζεται 20 Βιεϊρίνια στα ντουζένια του. Χρειάζεται Μάτος στα καλά του. Χρειάζεται νεαρούς τύπου Γιαννούλη και Τζόλη. Χρειάζεται, με μια λέξη, ποιότητα. Χωρίς καμία έκπτωση.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του ο Λουτσέσκου και θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό. Ούτε θέλω να σκέφτομαι ότι θα αρχίσει πάλι ο Ιβάν να πετάει λεφτά στον υπόνομο ακολουθώντας τις υποδείξεις άσχετων ή αετονύχηδων. Ολα τα τελευταία χρόνια, οι τυχοδιώκτες, εκμεταλλευόμενοι την ποδοσφαιρική άγνοια της οικογένειας Σαββίδη, φόρτωσαν τον ΠΑΟΚ με πολλούς άχρηστους παίκτες. Φτάνει τόσο. Οχι άλλα λάθη. Είναι κρίμα να μείνει στάσιμος ή να οπισθοχωρήσει ο ΠΑΟΚ των δύο Πρωταθλημάτων και των τεσσάρων Κυπέλλων την τελευταία πενταετία. Είναι κρίμα να μην αποκτήσει αυτή η ομάδα την ποιοτική ώθηση που αποζητά για να βρεθεί επιτέλους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και, φυσικά, να κατακτήσει κι άλλους τίτλους στην Ελλάδα.

Ξέρετε τι ΠΑΟΚ περιμένω να δω; Αυτόν που φαντάζομαι όλοι οι οπαδοί του θέλουν. Εναν ΠΑΟΚ να παίζει με τις Λαμίες και τους Βόλους και να κάνει περίπατο, εντός και εκτός. Εναν ΠΑΟΚ να κερδίζει εύκολα δήθεν ανταγωνιστές όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αρης. Σεβασμός αξίζει σε κάθε αντίπαλο, αλλά κανείς από αυτούς, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Μόνο δύο αντιπάλους έχει ο ΠΑΟΚ αυτής της εποχής. Τον Ολυμπιακό και... τον ΠΑΟΚ. Τον επίσης οικονομικά ισχυρό (και πολύ πιο ισχυρό οργανωτικά...) Ολυμπιακό και τον κακό εαυτό του. Αλλά πρέπει να έχει μόνο έναν. Τον Ολυμπιακό. Αρα, πρέπει να καταπολεμήσει τις οργανωτικές αδυναμίες του και να τις ξεπεράσει μια για πάντα, γιατί καμία ομάδα δεν γίνεται αγωνιστικά σπουδαία χωρίς να υπάρχει από πίσω ένα ολόκληρο σοβαρό σύστημα για να λειτουργεί στην εντέλεια και να την υποστηρίζει ανά πάσα στιγμή και αφορμή.

Με Ιβάν Σαββίδη παρόντα, όπως και μέχρι πριν από τρία χρόνια, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ πάλι παρόντα στην Τούμπα και όχι μόνο, αν όλα πάνε καλά με τον κορωνοϊό, έρχονται πολύ καλύτερες μέρες. Είναι ευκαιρία να αρχίσει μια ακόμη καλύτερη εποχή για τον ΠΑΟΚ, που θα φτάσει στην κορύφωσή της όταν έρθει η στιγμή ομάδα και λαός να μπουν στη Νέα Τούμπα. Και εκεί ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίζει μόνο με τη Λαμία και τον Βόλο, αλλά και με τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, τις Μάντσεστερ, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν, την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Γιουβέντους και τα άλλα ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκά μεγαθήρια.

ΥΓ. Δεν χρειάζεται απαραίτητα ένας θησαυρός για να γίνει αληθινά ποιοτικό το ρόστερ, αν υπάρχουν γνώση και εξυπνάδα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.