Άρης: Μια Κυριακή, όπως και οι υπόλοιπες

Μάνος Χατζάκης13 Δεκεμβρίου 2020

Εάν κάτι διακρίνει τον Αρη, όσο βαδίζουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, είναι ότι δεν κάνει... διακρίσεις στους αντιπάλους του. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επισημάναμε ότι η προετοιμασία των "κιτρινόμαυρων" δεν άλλαξε σε κανένα κομμάτι της, λόγω του αποψινού ντέρμπι.

Τα πάντα έγιναν βάσει του προγράμματος, το οποίο τηρείται, καθημερινά στο "Δασυγένειο". Φυσική κατάσταση, τακτική, διάθεση στις ίδιες... ποσότητες και χωρίς δόσεις υπερβολής, οι οποίες μπορούν να επιφέρουν αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα.

Σαφώς και το πάθος, οι προσωπικές μονομαχίες και η -εκατέρωθεν- ένταση αυξάνονται κατακόρυφα σε σχέση με παιχνίδια της... σειράς, αλλά, αν το σκεφτούμε ψύχραιμα, έτσι πρέπει να γίνεται, χωρίς να αλλοιώνεται το κεντρικό νόημα.

Το στίγμα του φετινού Αρη δίνεται μέσω των δημόσιων τοποθετήσεων από παίκτες και τεχνική ηγεσία. Μόλις τελειώνει ένα παιχνίδι, σβήνεται από τη μνήμη και στην οθόνη του μυαλού, που έλεγε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, έρχεται το επόμενο.

Απλό σκεπτικό, γεμάτο ουσία και βαθμούς.

Ο ίδιος ο Ακης Μάντζιος, στις καθιερωμένες του δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, που μεταφέραμε. Οπως παραδέχθηκε, δεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές με αφορμή το επικείμενο ντέρμπι, επειδή δεν ήθελε να τους αγχώσει. "Δουλεύουμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα κι έχουμε στη διάθεσή μας χρόνο για να μιλήσουμε εξειδικευμένα", είπε.

Ετσι έγινε και στις μέρες, που προηγήθηκαν. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ντέρμπι, αλλά πρακτικά δεν δίνει περισσότερους από τρεις βαθμούς σε περίπτωση νίκης. Αν ο Αρης κερδίσει, προσπερνά τον αντίπαλό του και βλέπει το ματς με τον ΟΦΗ. Ψυχρή, επαγγελματική λογική.

Η ψυχολογία, αναλόγως του αποτελέσματος, είναι ξεχωριστό κεφάλαιο και αφορά τον κάθε ποδοσφαιριστή ως μονάδα και την ομάδα ως σύνολο. Σε κάθε περίπτωση, τα αντανακλαστικά πρέπει να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η ομάδα να είναι πάνω από τα πρόσωπα, προκειμένου να διατηρήσει τον βηματισμό της.

Και, μέχρι στιγμής, η διαχείριση του συναισθήματος φέρνει τους "κιτρινόμαυρους" στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.